Вече сме в активния отпускарски сезон и повечето хора предпочитат

...
Вече сме в активния отпускарски сезон и повечето хора предпочитат
Коментари Харесай

Пазете се от бактериални инфекции на плажа

Вече сме в дейния отпускарски сезон и множеството хора избират да прекарат почивката си на море.
Хипократ споделя " съгласно някои морето отмива всички заболявания ". Лечебната мощ на солената вода и слънцето са известни от дълго време, само че те крият и рискове.

Достатъчни са 10 минути престой в морето или океана и бактериите от водата покриват човешката кожа. Някои от тях могат да провокират инфекциозни заболявания, това откриха американски учени, представени от The Daily Mail.

Те стигат до тези заключения, откакто наблюдават положението на фенове на плуването в Калифорния. Всички те понякога плували в океана и не употребявали слънцезащитен крем.
Учените взели проби от кожата им преди и след влизане във водата и открили съществуване на публикувани в океана бактерии вибриони, които се срещат постоянно в солените води. Те не са рискови за човек, само че някои техни варианти могат да доведат до болест и да покачват риска от инфекции, тъй като нарушават най-тънкия микробиом на кожата. Известно е, че точно той ни пази от бактерии.
При по-задълбочени изследвания екипът открил по какъв начин се трансформира този пласт след водни процедури. Оказва се, че океанската вода въздейства на състава и разнообразието на микробиома на кожните бактерии. Това съгласно учените изяснява за какво хората, които живеят край морета и океани и имат опция постоянно да влизат във водата, постоянно страдат от стомашни разстройства и от инфекции на ушите.

Известно е, че огромна част от тези инфекции се дължат на фекалиите, които попадат във водите, а оттова и в организма на човек.
Сега обаче учените има още едно пояснение и сочат за отговорни и някои бактерии в океанските и морските води.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР