Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата

...
Вече сме на етап приключване на строителните дейности по третата
Коментари Харесай

Братоев: В следващите няколко месеца ще бъде пусната третата линия на метрото

Вече сме на стадий привършване на строителните действия по третата линия на метрото. Две от станциите са приключени още на 5 октомври. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия инж. Стоян Братоев, шеф на Столичния метрополитен. В идващите 10-ина дни ще завърши напълно строителството. По думите му крайният период за тестванията е 9 месеца, откакто е обезпечен достъп на компанията реализатор, а това е станало факт през лятото.

София
Стоян Братоев: Остават само тестванията, няколко месеца ще продължи този развой, защото става въпрос за нов вид автоматика, нов вид системи за ръководство, тук са 8. Не може да се прави компромис със сигурността. Остава малко, финалът към този момент се вижда.Това е доста работа по вкарване на информация, би трябвало да се вкара в софтуера на всяка една система, метър по метър по цялото трасе, по-късно да се ревизира и поправя, в случай че би трябвало.
През лятото на 2020 година ще бъдат пуснати и 4-те станции в посока " Овча купел ".
Стоян Братоев: Паралелно с това приготвяме идващите два стадия, имаме към този момент подготвени планове за продължението по " Владимир Вазов " до жк " Левски ", до дни ще обявим тръжната процедура за избор на реализатори, с цел да може да вървят процедурите. Вървят процедури по регулационни проекти за направлението " Слатина ", също следва пролетта на идната година да се разгласи тръжна процедура, с цел да може от 2021 година да стартира строителството и на тези сектори.

398 млн. лева е цената на 12-те станции от третата права на метрото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР