Вече седмица тъжните ни погледи са насочени към инцидента в

...
Вече седмица тъжните ни погледи са насочени към инцидента в
Коментари Харесай

Социалните мрежи: МВР се „крие в храстите“ за инцидента при Своге

Вече седмица тъжните ни погледи са ориентирани към случая в Своге. Гневни сме и търсим виновника. Прокуратурата работи в три аспекта – лидера, фирмата-превозвач, пътя, само че резултатите още няма. Така могат да се обощят мненията в обществените мрежи, които преливат под всяка вест, обвързвана с нещастието край Своге.

„ Дотук стана ясно, че лидерът е карал с над 30% над ограничаването, компанията транспортьор не е изпълнила законови условия за прекосяване на механически обзор и известяван за осъществяването на курса, пътят не е изпълнен с верните материали и за него има сигнали, че постоянно се случват катастрофи. Извън прожекторите остана единствено една друга институция, виновна за сигурността на придвижване по пътищата – Министерство на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи провежда съвършено дейностите на Министерство на вътрешните работи и пожарната след трагичния случай и комфортно се „ скри в храстите ", където очевидно от фактологията до в този момент Министерство на вътрешните работи е било и в цялата сага за злощастния път и до деня на случая ", написа в коментар на вест Кирил Иванов във Facebook.

„ Нека да проследим хронологията. Министерство на вътрешните работи препраща сигнали до АПИ, АПИ открива, че има проблем с пътя, АПИ слага нужните знаци, откакто ги съгласува с Министерство на вътрешните работи, с цел да обезпечи безвредното прекосяване по проблематичния сектор, и стартира да търси правата си по контракт от изпълнителя на пътя. Въпросът е къде е Министерство на вътрешните работи, КАТ Пътна полиция? ", разяснява пък Радостина Борисова в Туитър.

„ Министерство на вътрешните работи препраща, съгласува и... бездейства. Къде е контролът? След като се знае, че има проблем, къде са пътните служители на реда да управляват скоростта на придвижване? Излезе информация, че всеобщо в сектора се кара с превишена скорост.

АПИ е изпълнила задължението си и по закон – да обезопаси пътя със сигнализация, и по контракт – да изиска от изпълнителя да в профил проблемите. Ако АПИ стартира премахване, ще възникне въпрос в обществото – за какво с пари на данъкоплатците като има гаранция? Или има толериране на строители?

И остава въпросът за какво КАТ не е направлявала рисковия сектор? Отговорът е един – тъй като на КАТ им е комфортно в „ храстите ". Както и на министър Радев в съответния случай ", възмущава се потребиел с име „ Христо Ботев ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР