Вече седмица няма следа от 21-годишно момиче, видяно за последно

...
Вече седмица няма следа от 21-годишно момиче, видяно за последно
Коментари Харесай

Мистерията с трупа, изплувал край вълнолома във Варна, се заплита! Това тялото на Люса ли е?!

Вече седмица няма диря от 21-годишно момиче, забелязано за последно в центъра на Варна, предава Блиц.
Люса Полякова слиза със своя другарка на автобусна спирка рано сутринта на 12 май, споделят си довиждане, след което тя мистериозно изчезва.
Нощта преди този момент тя и приятелката й прекарали в необитаема къща в региона на варненския квартал „ Виница “, където понякога се събирали с компания.
Около 5 сутринта Люса пришпорила приятелката си да потеглят към града, „ с цел да няма проблеми “ в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, където живеела през последната година. Под проблеми се има поради, че за пребиваването в приюта се съблюдават избрани правила.
„ Зачудих се от това бързане, тъй като беше доста рано, а в предходни случаи сме тръгвали по-късно. Качихме се на рейс №31 и слязохме на спирката против учебно заведение „ Димчо Дебелянов “ – тя по този начин пожела, което също ме изненада леко, тъй като постоянно сме слизали на спирката на Младежкия дом. Оттам си хващахме 20-ката, аз се прибирах у дома, а тя в приюта “, споделя пред кореспондент приятелката на изчезналото момиче, чието име ще упоменем единствено с инициала А.
Уговорката на двете девойки била да поспят няколко часа и да се видят отново денем. А. оставила телефонния си уред на Люса, с цел да слуша музика, тъй като не разполагала със собствен.
Изходящите позвънявания били спрени, по тази причина се разбрали по някое време Люса да отиде напряко до дома на А. и да звънне на домофона. След като минали няколко часа, А. решила да ѝ позвъни, само че чула „ Разговорът не може да бъде сбъднат “.
Животът на 21-годишното момиче преди изгубването му е шарен, само че за жал, единствено в тъмната гама.
Няма мемоари за биологичните си родители, които са я изоставили още като кърмаче. Бащата е бил пияч и е към този момент мъртвец – удавил се в морето преди няколко години, а майка й е настанена в профилирано заведение, защото е с шизофренно разстройство.
Взели я приемни родители, само че след гибелта на дамата, която страдала от онкологично заболяване, мъжът почнал да се държи зле с нея. За наставление даже я бил закачил за теглича на автомобил и я влачил – това споделя самата тя пред камерата на сътрудниците от TheSite24.net, които потърсила за помощ през ноември предходната година.
Споделя, че след приемните си родители е предходна през домовете „ Гаврош “ и „ Надежда “, а по-късно я преместили в Центъра за настаняване от фамилен вид „ Изгрев “.
Забременява и ражда на 16 години. С бащата на детето имали травматична за нея връзка, той не се грижел нито за нея, нито за новороденото и Люса се принудила да остави бебето за осиновяване.
Добри хора се пробвали да й оказват помощ да си стъпи на краката. Намирали й работа за по няколко часа, била ангажирана и в обществената чайна. В един миг не успявала да си заплаща наема на квартирата и се озовала в приюта за настаняване на бездомни и обществено слаби.
Психическото ѝ положение се влошило, стигнало се до такава степен, че направила три опита за самоубийство. Веднага след тях се свързала с сътрудниците от TheSite24.net, с цел да опише за тежкия си живот и да насочи вик за помощ.
През последните месеци Люса най-вече била в компанията на няколко души от приюта, техни другари, както и А. Близки на изчезналото момиче описаха пред медията, че тя била „ луда глава “ и имала промени в настроението.
Не било необичайност да избухне. Те отдават тези феномени на използването на психотропни субстанции.
Обстоятелствата в дните преди изгубването на Люса са показателни и плашещи. Само два-три дни преди този момент тя излязла от психиатрично поделение, където била призната по линия на наркологията, споделя нейна близка, която години наред се е опитвала да я крепи в живота.
Тя сподели, че на хора от приюта им направило усещане, че е несъответстваща, и се обадили на 112, а кола за спешна помощ я откарала в болничното заведение. Дни преди този момент буйствала – строшила огледало и грубо си нарязала ръцете.
След като излязла от болничното заведение, Люса споделила на А., че е влюбена в момче от общата им компания, само че то не откликвало на възприятията й, тъй като имало другарка. „ Мисля, че това я тормозеше, имаше депресивен миг, само че не мисля, че чак дотам, че да си аргументи нещо лошо… “, споделя А. пред кореспондент.
В същия ден, в който Люса изчезва, минувачи виждат тяло на жена в региона на вълнолома. Поради мощното неспокойствие на 12 май морето го гълтам и способените служби не съумяват да го извадят на брега.
Към момента самоличността на жертвата не е открита, само че за жал, справедливи находки злокобно подсказват, че това може да е Люса. По описанието, което нейната другарка А. даде, тя е била облечена в тъмни облекла и е носела зелен елек, вид грейка. На мястото е открита идентична грейка, която след това с огромен % сигурност беше разпозната от А.
„ Още на същия ден, колкото и да не ми се искаше, се усъмних, че може и да е тя… Ние се разделихме към 6 и нещо сутринта, а тялото е видяно в 8 и нещо.
Но просто не мога да допускам, че е тя. Или, в случай че е тя, че е протегнала ръка на живота си. По-скоро може да е паднала във водата… “, разяснява А.
От през вчерашния ден Люса е оповестена публично за търсене. Предстои да бъдат осъществени дейности по определяне на телефонния уред, който не е бил открит на място. Люса е имала навика да го носи в задния си джоб, само че съгласно приятелката й А. в съответния ден е била облечена с чеп и не е имала джобове.
На процедура значително службите са с вързани ръце досега, в който не изплува тялото на удавницата с неустановена към този момент идентичност. Люса има присъщи белези – татуировки с имена на двете ръце, сърце над лявата гръд, както и пиърсинг на лявата вежда и под долната джука.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР