Вече се вият опашки за билети за 26-тото издание на

...
Вече се вият опашки за билети за 26-тото издание на
Коментари Харесай

Опашки за Сцена на кръстопът - фестът тръгва с Вампир

Вече се вият опашки за билети за 26-тото издание на фестивала „ Сцена на кръстопът ”, който ще бъде открит на 10 септември в 19 часа в Драматичен спектакъл.

Тогава ще е премиерата на „ Вампир ” по Антон Страшимиров на нашата натрупа. Това е една от безконечните български пиеси, която визира връзките в фамилията.

Според вярванията, вампирът е сянката на грешника след неговата гибел и се възстановява постоянно, с цел да вгорчи живота на идващите генерации. Името на българския върколак е неспособността ни да прощаваме, невъзможността да се помирим.

Пиесата на Антон Страшимиров е написана преди 120 години и продължава да влияе върху феновете със своя забавен сюжет.  Режисьор е Пламен Марков, а сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова. На сцената ще забележим Ивана Папазова, Мария Сотирова, Добрин Досев, Радина Думанян, Константин Еленков и други 26-тото издание на фестивала е под мотото „ Театър на мъдростта ”.

Другата натрупа, която игра „ Вампир ” през последните години, е тази на Благоевградския трагичен спектакъл. С нея трупата взе „ ИКАР ” за водеща женска роля за 2017 година.



На 16 септември от 17 часа в Камерната зала на театъра ще се организира обществен диалог " Съвременна драматургия " с Александър Секулов. Събитието ще сложи началото на школа по драматургично писане към Драматичен театър-Пловдив. Входът е свободен, само че с авансово записване.

Част от съпътстващата стратегия е " Автопортрет в огледалото на сцената " - среща с проф. Иван Добчев и показване на автобиографичната му книга. Тя ще е на 17 септември от 17 часа в Камерна зала. Същият ден в 19.30 часа ще бъде показан и биографичния филм " Николай О. Масалитинов - опит за портрет ". 

Премиерата на книгата „ Колко е елементарно да бъдеш обичан - 25 истории от учениците на Стефан Данаилов " ще е на 19 септември в 17 часа. На нея ще вземат участие Параскева Джукелова, Ана Пападопулу, Дарин Ангелов, Ралица  Паскалева, Евелин Костова, Радина Боршош, Асен Блатечки, Александър  Кадиев и Башар Рахал. 

На 11 септември от 17 часа в изложба " Димитър Георгиев " ще бъде открита изложбата статуя " Ред 8, място 14 " на Валентина Златарова.

Още за събитията в Пловдив четете в най-хубавия културен гид " Марица "  .
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР