Вече се обсъждат параметрите на защитната зона около Запорожката АЕЦ,

...
Вече се обсъждат параметрите на защитната зона около Запорожката АЕЦ,
Коментари Харесай

Рябков: Вече се обсъждат параметрите на защитната зона на Запорожката АЕЦ

Вече се разискват параметрите на защитната зона към Запорожката АЕЦ, нужен е и процесът на тяхното координиране с МААЕ. Това сподели в изявление за вестник " Известия " заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

„ Защитната зона за АЕЦ е нещо друго, нейните параметри са в развой на разискване. Смятаме, че избран развой на координиране, в това число дипломатически, с организацията на параметрите на такава защитна зона е освен вероятен, той е нужен “, сподели още Рябков.

Дипломатът акцентира, че Русия поддържа стеснен контакт с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

" Ние сме в стеснен контакт с генералния шеф Гроси, работата със секретариата на МААЕ продължава, експертите на организацията са в атомната електроцентрала в Запорожие ", добави той.

" Всичко това, съгласно мен, е доста съответно проявяване на нашата градивна отговорност метод. Няма какво да крием. "

Рябков акцентира, че споразуменията за демилитаризирана зона в Запорожката атомна електроцентрала са невъзможни.

„ Споразуменията за демилитаризация са кардинално невъзможни – ние не можем да не защитим станцията и да подсигуряваме нейната сигурност “, означи съветският заместник-министър на външните работи.

Запорожката АЕЦ е най-голямата в Европа, създава една четвърт от цялата електрическа енергия в Украйна, мощността й е към 6 хиляди мегавата, състои се от шест енергоблока. От 1996 година Запорожката АЕЦ е настрана поделение на националната компания за произвеждане на нуклеарна сила Енергоатом, следена от Украйна. През март 2022 година оборудването беше взето под надзор от съветските сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР