"Вече съм в град Русе и с Димчо Рубчев, диригента

...
"Вече съм в град Русе и с Димчо Рубчев, диригента
Коментари Харесай

Васил Петров се похвали: Вече съм в Русе!

"Вече съм в град Русе и с Димчо Рубчев, диригента на Биг Бенд Русе, отиваме на подготовка за концерта ни "

Това написа в персоналния си фейсбук профил Васил Петров. Музикантът е в Русе тъй като довечера от 19:00 часа в Доходно здание ще се състои концерт "Историята на международния джаз ", показан от Васил Петров и от Биг БендРусе във връзка Международния дан на джаза и негов рожден ден на 30-ти Април.

Заедно с диригента Димчо Рубчев избират нови провокации към Васил Петров. Сред забавните заглавия са Come Fly with Me, Bad Bad Leroy Brown, Cheek to cheek, ще чуем метода му и към Blue moon. Присъстват още красиви балади, само че също по този начин и песни за танци и развлечение – носталгичната Over and Over (The world we knew) и модерната боса нова The Girl From Ipanema. В програмата са и суинг тематиките I get a kick out of you, The Lady is a Tramp, The summer wind и доста други.

Васил Петров показва всяка една от песните в друга светлина, която се разтваря от дълбокото му познаване и схващане на изкуството на вокалната техника, на джаза и сиунга, и оркестрацията. Концерт, който подарява слушателите със смисъл и правота. Радостта и тъгата, любовта и загубата са историите, които артистите описват през музиката и нейната неповторима хубост.

Билети за концерта на Васил Петров и Биг БендРусе на 30 Април се продават на касата на Доходно здание, телефон за информация 0894483014. Концерта се провежда от Общинско дружество Русе Арт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР