Вече са ясни и първите сметки колко общо сме похарчили

...
Вече са ясни и първите сметки колко общо сме похарчили
Коментари Харесай

Българинът изхарчил 120 милиона за 4 дни

Вече са ясни и първите сметки какъв брой общо сме похарчили за Великден. За четирите почивни дни единствено през дебитните си карти сме похарчили над 120 милиона лв. и то единствено в България. Данните са на националния картов оператор " Борика ". В чужбина с карти от български банки са платени още към 14 млн. лв..

Празниците са време за олекване на джобовете и за търговците, и за купувачите. За да закърпим дните до края на май, съгласно психолозите, финансовите ни пътища са два.

" Ако имам един бюджет и за обувки, и за агнешко, и за букет на обичаната, най-вероятно след Гергьовден букетът ще е по-малък. Има и различен принцип: Чърчил споделя: като не ти стигнат парите или като свършат, би трябвало да работиш повече ", изяснява пред " Нова телевизия " психологът Никола Йорданов.

Въпрос на избор кое ни е по-удобно - двойни старания или разходи на половина. Но има и предизвестие: Да не разчитаме доста седмицата след празниците да ни донесе доходи.

 

" Дори германците, които са доста дисциплинирани и имат система за качество - в понеделник, след мача, след напиването, общо взето качеството е малко по-ниско ", прибавя психологът.

Печеливши по време на празниците са курортите и заведенията, както и хората, които са надраснали " синдрома на бедността " - презапасяването с храна.

" Няма потребност да купуваш две агнета, тъй като някой щял да пристигна. и да пристигна - ще му сложиш нещо друго ", споделя още психологът.

А загубите са за страната. " Като има празници няма доста санкции и скоби в центъра на София, може би КАТ и тия с паяците губят най-вече, когато София се поопразни ", прибавя той.

По данни на " Борика ", най-вече пари сме похарчили с карта предишния петък, а минимум - на самия Великден - тогава вместо пред банкомата сме седели на масата./ fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР