вече са в парламента, но отсега е ясно, че едва

...
вече са в парламента, но отсега е ясно, че едва
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Историята на Овергаз и Сашо Дончев; ВЕИ промените влязоха в парламента

към този момент са в Народното събрание, само че занапред е ясно, че надали ще запазят достоверния си тип поради многото противоречиви тематики. В част от рецензиите на плана се загатва, че той е бил написан небрежно поради опасността от съд поради забавянето на ВЕИ промяната, като в този момент ще има месец да се преразглежда сред четенията.На този декор през последните дни България означи нови върхове при производството на зелена сила, като в избрани часове на деня то доближаваше 50% от общия микс. Също по този начин през последните дни въглищните Топлоелектрическа централа работят на рекордно ниско равнище, като общото произвеждане на всички централи едвам доближава 500 мВт или към 15% от общия микс. Всичко това се случва на фона на към момента спряния 5-ти блок на АЕЦ " Козлодуй ", който излезе в планов ремонт при започване на май и би трябвало да бъде пуснат този уикенд.

към този момент са в Народното събрание, само че занапред е ясно, че надали ще запазят достоверния си тип поради многото противоречиви тематики. В част от рецензиите на плана се загатва, че той е бил написан небрежно поради опасността от съд поради забавянето на ВЕИ промяната, като в този момент ще има месец да се преразглежда сред четенията.

На този декор през последните дни България означи нови върхове при производството на зелена сила, като в избрани часове на деня то доближаваше 50% от общия микс. Също по този начин през последните дни въглищните Топлоелектрическа централа работят на рекордно ниско равнище, като общото произвеждане на всички централи едвам доближава 500 мВт или към 15% от общия микс. Всичко това се случва на фона на към момента спряния 5-ти блок на АЕЦ " Козлодуй ", който излезе в планов ремонт при започване на май и би трябвало да бъде пуснат този уикенд.

Точно поради тези несъответствия и все по-ниски цени на електрическата енергия Комисията за енергийно и водно контролиране одобри. С измененията също така се дава и опция за краткотрайно премахване на търговски участници от пазарен сегмент " В рамките на деня ", в случаите когато те подписват покупко-продажби за покупка на електрическа сила, без да има обезпечено насрещно ползване.

Вече е явен и министърът на енергетиката в общия кабинет на ПП/ДБ и ГЕРБ, който евентуално ще бъде гласуван през идната седмица. Това е Румен Радев, само че не президентът, а заместител ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал. Номинацията несъмнено е забавна, защото Радев се възприема по-скоро като специалист, а не като политик и идва от действителния бизнес. Той е ръководител на Съвета на шефовете на Асарел-Инвестмънт от 2012 година, като дава отговор за вложенията на групата в минната промишленост, енергетиката, новите технологии. Освен това е стопански шеф на промишлен холдинг " Загора ", като един от плановете, по които работи е основаването на атомна котловина в региона на Стара Загора.
Реклама Голямата тематика
Един от най-любопитните материали обвързван с енергийния преход на България в последните 30 години беше оповестен в през тази седмица. Става въпрос за историята на " Овергаз " и Сашо Дончев, като публикацията е написана след дълги диалози точно с Дончев.

Проследяват се истории като срещата с президента на " Газпром " Рем Вяхирев, взаимното с " Мултигруп " сдружение " Топенерджи " и още редица значими моменти в газовия бранш.
Ако сте пропуснали:
За първи път в историята вложенията в надвишават тези в рандеман на нефт. Въпреки това разноските за изкопаеми горива остават два пъти по-високи от нужното за реализиране на чисти нулеви излъчвания до 2050 година Инвестициите в солари идват с избрана цена и измененията в енергийните системи занапред предстоят.
Реклама И още:
. Целта е да се подтиква потреблението на жп мрежата в страната.

. Сега би трябвало да намерения по какъв начин да се оправи с Китай.

Добре пристигнали в новата епоха на силата на петродолара..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР