Вече са готови техническите детайли на този проект. Определени са

...
Вече са готови техническите детайли на този проект. Определени са
Коментари Харесай

Китай иска да достави на Земята астероид с тегло стотици тонове

Вече са подготвени техническите елементи на този план. Определени са датите на задачата и даже е определен метеорит, който в този момент се намира на 100 милиона километра от Земята. По този метод Китай има намерение да достави на планетата тонове скъпоценни метали и да завоюва доста.
Автор на този план е Ли Минтао, прочут с това, че пресметна траекторията на придвижване на междупланетната сонда Чанъе 2. Това е втората китайска автоматизирана междупланетна станция за проучване на Луната. В създаването на новия галактически план се употребяват най-хубавите китайски научни запаси.

Китай съобщи, че не има намерение да отстъпва от почналата конкуренция за потребление на наличните запаси от близкия космос. Корабът-ловец на метеорити е планувано да бъде изведен в космоса през 2029 година. Трябва да се завърне с добива си през 2034 година.

„Прилича на фантастика, само че мисля, че може да се реализира“ – сподели Ли Минтао. China Daily прибавя, че корабът би трябвало да синхронизира скоростта си с метеорита, да го прихване със особено устройство и да го вземе на буксир до Земята.

Ключовият миг е спускането на галактическия посетител на повърхността на Земята. За тази цел ще бъде разпрострат топлинен екран, който ще понижи скоростта на метеорита в плътните пластове на атмосферата.

Ако всичко протече по проект, корабът и метеоритът би трябвало да се приземят в безлюдно място.

В рамките на тази задача е набелязан метеорит на разстояние 100 милиона километра от Земята. Неговият диаметър е 6,4 кг при тегло няколко стотици тонове.

Всичко наподобява прекомерно рисково, само че експертите обявиха, че тъкмо противоположното: техните технологии могат да бъдат основата на ефикасна отбрана на Земята от рискови метеорити.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР