Вече разполагаме с два кораба на вода. Имаме споразумение с

...
Вече разполагаме с два кораба на вода. Имаме споразумение с
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Два руски военни кораба бяха на 50 м от брега ни. Москва търси провокации

Вече разполагаме с два кораба на вода. Имаме съглашение с компаниите, които ще им доставят въоръжението. Първият транспортен съд ще е оперативно подготвен 2025 година. В МО има проекти планът за защита по море да стане предпочитан. Търсим разновидности. Когато има провокации в Черно море, би трябвало да можем да отговорим. Два съветски кораба бяха на разстояние 50 метра от бреговата ни линия. Ние няма да използваме ракетите, с цел да стреляме по съветските кораби, когато те организират обучение. Но съветската страна организира тези учения безпределно. Това е провокация. Това съобщи пред NOVA NEWS зам.-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов.

„ Провокация беше прекъсването на транспортен съд и осъществяването на инспекция на кораба. Това беше ембаргово деяние от страна на Русия и Турция реагира. Говорим за граждански транспортен съд и граждански товар. Тези провокации могат да доведат до случай и ситуацията да ескалира. Русия би трябвало да почне да съблюдава законите за спокойно мореплаване и да спре с провокациите “, безапелационен бе ген. Запрянов, който разяснява обстановката в Черно море.

По въпроса за ремонта на моторите на нашите МиГ-29 той съобщи, че Полша ще ги ремонтира, само че няма да бъде елементарно това да се форсира.

„ В сложен миг те ни оказват помощ, и не е за пръв път. Увериха ни, че ремонтът ще се случи в контрактуваните периоди “, добави зам.-министърът.

По думите му Полша към този момент е изцяло самостоятелна от страта руска техника за всички родове войски – Сухопътни, Ракетни, Военновъздушни сили, Военноморски сили.

„ За страдание при нас обстановката не е такава. Ние продължаваме да бъдем доста подвластни от остарялата руска техника. Полша е образец, че когато има политическа воля – нещата се случват. За образец ще дам, че Полша ще харчи за дълго време напред 4% от Брутният вътрешен продукт за защитата си “, уточни ген. Запрянов.

Той акцентира, че промяната на управлението на „ Терем “ е персонално решение на министър Тагарев. Новото управление имало огромен опит в оръжейния бизнес.

„ Ние желаеме „ Терем “ да е на облага. Ще купим 198 американски машини. Покупката ще е под тавана избран от американската страна. Съвсем скоро ще има план за капиталов разход, който ще внесем в парламентарната комисия по защита “, съобщи зам.-министърът на защитата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР