Вече повече от два месеца Българският туристически съюз има нов

...
Вече повече от два месеца Българският туристически съюз има нов
Коментари Харесай

Новата надежда на Българския туристически съюз

Вече повече от два месеца Българският туристически съюз има нов изпълнителен секретар – инж. Васил Николов.

Разликата е, че Управителният съвет на БТС този път заложи на младеж, който е подготвен да изведе туристическия съюз от дългогодишната рецесия.

Структурите на Български туристически съюз не помнят от по кое време не е имало толкоз деен изпълнителен секретар. Посети на място доста туристически сдружения и обекти на БТС. Срещите с актива на сдруженията дадоха много ясна визия за това какви са техните проблеми, които са разнообразни, тъй като всяко сдружение има своя специфичност. Предвид събитието, че от изпълнителния секретар се чака да реализира оперативното управление на организацията, да предложи на управителните органи съответна тактика за развиване и подобаващ екип за нейната реализация, запознаването със характерните характерности на сдруженията и на туристическите обекти, бе значима и нужна стъпка. Според инж. Николов от бюрото в централата на БТС не може да се усети пулса на системата, невероятно е да се вземат верните решения. Голяма част от хижите на БТС е посещавал и преди, само че тогава е гледал на тях по метод, друг от този на управленеца.

„ Впечатлен съм от обстоятелството, че съвсем на всички места хората споделяха, че от дълго време не са ги посещавали експерти от Централния съвет на БТС, а на доста места изпълнителен секретар на съюза не е идвал повече от 10, а тук-там и двадесет години. Затова от сдруженията остават удовлетворени, че някой се интересува от тях и от проблемите им и незабавно работи за решаването им. Откакто поех длъжността, работя безусловно всеки ден, в това число събота и неделя, тъй като обектите и сдруженията са доста и са пръснати в цялата страна, а като новоназначен на тази виновна служба се постанова бързо да събера и осмисля информацията. Важно е да отбележа, че БТС е съюз от сдружения, по тази причина подходих предпочитано точно към тях. “ – декларира инж. Васил Николов.

Разбира се, паралелно с това се ангажира с ежедневната оперативна работа и с въпроси, свързани с устойчивото развиване на съюза – финансово положение, срещи с представители на държавни институции и неправителствени организации, стъпки в посока възобновяване лиценза на БТС като национално показана организация за спортно-туристическа активност, образуване и създаване на разнообразни концепции, в това число за възобновяване на ЮТС, работата на Центъра за професионално образование към БТС, работа по развиването и популяризирането на придвижванията „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “ и „ 10-те планински първенци “ и не на последно място за кадровия капацитет на централата на съюза и други

Проведена бе среща с Министерство на околната среда и водите – Министър Борислав Сандов, Зам.-Министър Тома Белев и Началника на кабинета Иван Велов, на която бяха набелязани стъпки за решаването на някои от главните проблеми. Много от тях несъмнено са свързани с хижите и хижната активност в националните паркове. В резултат на извършения диалог следва да бъдат проведени работни срещи със стопаните на хижите във всеки един от трите национални парка, с цел да се приготви изисканата от Министерство на околната среда и водите информация.

Също по този начин не стопира ежедневната работата, където непрекъснато се появяват и проблеми от друг темперамент, които постановиха и срещи с кметове, ръководители на експлоатационни сдружения и други виновни лица.

„ На всички хора, които са част от туристическата общност в България, желая да кажа да мислят положително и да чакат положителни вести от Българския туристически съюз, който ще бъде техен сигурен и правилен сътрудник. „ – заключва Изпълнителният секретар.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР