Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през

...
Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през
Коментари Харесай

От Моцарт до Пинк Флойд и Лейди Гага на летния филмов фестивал във Виена

Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през летните вечери във Виена е площадът пред кметството. В летните вечери красивата готическа постройка се трансформира в баснословен фон, на огромния LED екран оживяват някои от най-известните типичен опери и музикални осъществявания, а кулинарни специалитети от целия свят изкушават публиката. Вход свободен!



От 1 юли до 3 септември площадът пред кметството още веднъж се трансформира в сцена на най-големия кино и кулинарен фестивал навън в Европа. 65 дни виенчани и посетители на столицата ще гледат опера, мюзикъл, джаз и поп музика. Прожекциите стартират след здрач и са безвъзмездни. 
Феновете на операта ще могат да видят общо девет висши продукции, измежду които „ Тоска “ и „ Бохеми “ на Джакомо Пучини с Анна Нетребко, „ Фалстаф “ и „ Травиата “ на Джузепе Верди, „ Евгений Онегин “ на Пьотр Илич Чайковски и „ Фауст “ на Шарл Гуно. За феновете на балета фестивалът ще предложи „ Лебедово езеро “ на Чайковски с хореография на Рудолф Нуреев, както и модерни танцови творби. 


На огромния екран ще се въртят и концерти на носителя „ Грами “ Грегъри Портър, поп звездата Рита Ора, бандата One Republic, Стинг, Блек Айд Пийс и Лейди Гага. Запис на концерт на Пинк Флойд е включен в програмата по случай 50-годишнината от издаването на именития им албум „ Тъмната страна на Луната “. В памет на австрийската поп звезда Фалко, който напусна този свят преди 25 години, фестивалът ще показа негов концерт в акомпанимент на симфоничен оркестър. 
Кулинарните удоволствия ще създадат виенските летни вечери още по-приятни. Всяка година уредниците на фестивала си партнират с най-хубавите ресторантьори и до момента в който музиката гали слуха на гостите на фестивала, небцето им може да се наслаждения на невероятни типичен и съвременни, локални и международни кулинарни изкушения. На площада пред Виенското кметство има 26 гастрономически щанда, които ще работят всеки ден от 11 часа до среднощ. 

Снимки: © stadt wien marketing
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР