Вече повече от 160 електронни услуги са достъпни в обновения

...
Вече повече от 160 електронни услуги са достъпни в обновения
Коментари Харесай

НАП стана шампион по електронни услуги. Колко спестяваме?

Вече повече от 160 електронни услуги са налични в актуализирания електронен портал на Национална агенция за приходите. За по-малко от месец приходната организация пусна 6 нови услуги, от които могат да се възползват стотици хиляди консуматори, притежатели на личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). 

„ Над 300 млн. лева годишно икономисва Национална агенция за приходите на бизнеса и жителите от директни административни разноски, с помощта на въведената електронна връзка. Национална агенция за приходите непрестанно се стреми да дава отговор на потребителските потребности и на актуалните провокации, като улеснява бизнеса и жителите да извършват своите отговорности към фиска. Приходната организация е измежду първите български администрации, които вкараха електронни услуги. В името на клиента и на неговото потребителско преживяване, ние непрекъснато усилваме броя на електронните услуги и надграждаме съществуващите “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова.

Първата за 2022 година нова услуга е за хазартните оператори. От 4 януари те към този момент заявяват напълно онлайн основата, върху която се начислява държавна такса посредством, налична с КЕП в Портала за електронни услуги. 

В началото на януари за облекчение на данъкоплатците, регистрирани по специфичните режими отвън Съюза, в Съюза и за отдалечени продажби на артикули, внасяни от трети страни или територии, заработиха, и. 

От 10 януари 2022 година потребителите към този момент могат да подават онлайн, което се ползва във връзка с притежателя (удостоверение А1), както и съобщение.  Услугата  е налична с ПИК или КЕП в група „ Удостоверения и копия на документи “ в Портала за електронни услуги на приходната организация. Чрез нея потребителите могат да попълнят нужните данни, според определения формуляр на искането/уведомлението, да прикачват документи и да ги подават, напомнят от Национална агенция за приходите.  

Най-новата електронна услуга в Е-портала на НАП  е. Тя дава опция на клиентите да подават онлайн искане за възобновяване или прихващане на надвнесени суми. Чрез новата услуга, те могат и онлайн да попълнят нужните данни във формуляра, да ползват документи към него, след което да го подадат. С настояването лицата заявят желанието си да им се прихващат или възвръщат надвнесени или недължимо събрани суми за налози, наложителни осигурителни вноски, наложени от органите по приходите санкции и имуществени наказания и други. Услугата дава опция за избор на типа на надвнесените суми, които може да бъдат прихванати/възстановени - Данък добавена стойност, корпоративен и други налози по ЗКПО, налог върху приходите на физическите лица, осигурителни вноски за ДОО/НЗОК/ДЗПО, наложително събрани обществени вземания, включително санкции, имуществени наказания и др. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР