Вече от два месеца в шведския град Викен работи първият

...
Вече от два месеца в шведския град Викен работи първият
Коментари Харесай

В Швеция отвори първият супермаркет без касиери

Вече от два месеца в шведския град Викен работи първият супермаркет, в който няма нито един касиер и всеки клиент, като се изключи че пазари самичък, може и самичък да заплаща сметката си. Нужно е единствено приложение за смарт телефон и банкова карта.

Магазинът е денонощен и в него се оферират всевъзможни артикули от първа нужда – самун, мляко, захар, консервирани храни, алкохол, цигари и памперси.

Идеята за първия по рода си супермаркет е на IT експерта Робърт Илясон, който от личен опит е усетил потребността от денонощен магазин в шведското градче.

Веднъж на Илясон му се наложило да купи пакет детска храна и поради това е карал към 20 минути, с цел да стигне до първия денонощен магазин.

Населението на град Викен е към 4000 души, което прави бизнес начинанието сполучливо. Други дребни градчета в Швеция също демонстрираха интерес към концепцията.

Чрез онлайн приложението клиентите могат да отбележат продуктите, които купуват, и да платят с дебитната или кредитната си карта. В края на всеки месец от магазина изпращат фактури на клиентите си с всички покупки.

 Сканиране на Баркод

В обекта има конфигурирани 6 камери и за първите два месеца от отварянето притежателят не е имал проблеми с недобросъвестни клиенти. Единствено Робърт Илясон зарежда нужните артикули по рафтовете на магазина.

Той обмисля и втори способ за извършване на покупки, защото по-възрастните му клиенти срещат компликации с потреблението на мобилното приложение.

От към този момент 2 години в град Вали Сити, Северна Дакота сполучливо работи кафене без нито един чиновник. Клиентите могат да си купуват кафе и сладкиши и да заплащат посредством карта или чек.

Собствениците на кафето Дейвид Бреке и брачната половинка му Кимбърли споделят, че нямат никакви проблеми с заплащането, защото всеки клиент съзнателно оставя парите за това, което е консумирал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР