Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, първоначално фокусирайки се

...
Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, първоначално фокусирайки се
Коментари Харесай

Тагарев: Изпращаме стари неща за Украйна, но все още годни

„ Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, в началото фокусирайки се върху филантропична помощ и защитни средства. След решението на Народно събрание в края на предходната година, Министерски съвет беше длъжен да изпрати такава помощ. Един пакет към този момент е и изпратен с решение на служебния кабинет, ние взехме решение за изпращане на втори пакет ”.
Прочетете още
„ Трудни са изчисленията на цената. Говорим за неща, които са купувани при една друга стопанска система, при изкуствени цени ”, сподели министърът пред Нова телевизия.

Той удостовери, че изпращаме остарели неща.

„ Стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. А в този момент са нужни на украинската войска, годни са. Някои от тях ще минат избрани инспекции, че са годни ”, съобщи Тагарев.

Ние пък ще бъдем обезщетени финансово от съдружниците, разясни Тагарев.

Списъкът на нещата, които изпращаме е конфиденциален.

„ Всичко, което изпращаме, е вследствие на разбор на военното управление. То не нарушава нормативите за поддържане на запасите от разнообразни средства. И имаме опция да осигурим и подготовката на българската войска ”, сподели военният министър.  

Вчера Тагарев  е уведомил военния министър на Украйна за взетото решение за помощта.

Той изясни, че страната ни готви решение, с цел да се включи в самодейността на Европейски Съюз за даване на 1 млн. 155-милиметрови боеприпаси за Украйна.

Той изясни, че самодейността се развива в 3 посоки. Първото за даване на 155-милиметрови боеприпаси на Украйна от съществуващите в складовете на армиите на страните членки на Европейски Съюз. Страната ни обаче няма такива. Второто направление, изясни Тагарев, е да се възстановят запасите от такива муниции. Третото – да се усили индустриалния развой.   

„ Тиери Бретон посети ВМЗ-Сопот, с цел да види какви са опциите, с цел да се влагат европейски средства и да се разшири производството. Ние казахме: „ Не ”. За мен няма никаква логичност. Ние готвим решение, с цел да се включим в тази самодейност ”, сподели Тагарев.

Обвинения, че български политици работят в полза на Кремъл и популяризират операции насочи Тагарев. Руските сътрудници в политиката са повече от една партия, стана ясно от думите му по Нова телевизия. Той обаче назова единствено името на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова.

Рефренът, че ще изпращаме бойци в Украйна се популяризира от хора, които работят за Кремъл. И за жалост се включват и представители на политически партии и то не една. Включително този въпрос ми беше заложен на съвещание на парламентарната комисия по защита, разяснява военният министър. Той акцентира, че не може да работи отвън решението на Народното събрание, което планува образование на украински военнослужещи, само че не на територията на Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР