Вече не смея нищо да коментирам преди да изминат няколко

...
Вече не смея нищо да коментирам преди да изминат няколко
Коментари Харесай

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Вече не дръзвам нищо да разясня преди да изминат няколко часа от последната им прищявка. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг на " Позитано " 20 във връзка оттеглените промени в Изборния кодекс на днешното съвещание на правна комисия.

Оказа се, че болшинството чака мнението на президента. Редица адвокати предизвестиха, че не могат да се вършат корекции на закон, който не е обнародван, натърти Нинова.

Припомняме, откакто в Народното събрание бе гласувани поправките в Изборния кодекс, които провокираха съществено неодобрение поради завишаване на прага за преференциално гласоподаване, Българска социалистическа партия разгласи, че напуща съвещанията на Народното събрание.

Социалистите не трансформираха позицията си даже и когато водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че от ГЕРБ ще дадат крачка обратно и ще отдръпват към този момент гласуваните промени. Днес в правна комисия трябваше да се разиска " връщането ", само че депутатите взеха решение да изчакат ветото на президента Румен Радев.

Влязоха сами в кашата, отсече Нинова и добави, че етикетът на всичко това е насмешка с правото, насмешка с парламентаризма. Така не се прави, уверен е аленият водач.
Всичко протичащо се било най-ниско ниво на законодателния развой.

Няма да употребяваме коли, няма да употребяваме бензин, няма да си получаваме надниците, сподели Нинова по тематиката с отсъствието на алените депутати от пленарна зала. Няма да се върнат в Народното събрание, до момента в който пленумът не реши друго.

На брифинга на " Позитано " 20 стана ясно, че Българска социалистическа партия поддържат митинга на фармацевтите. Според левите ГЕРБ поради некадърността си са основали безпорядък и при аптеките. Освен това те поддържат олигархията и убиват дребния и междинен бизнес.

Българска социалистическа партия упорства за електронно опазване на здравето, един програмен продукт за електронното опазване на здравето и единни държавни цени, акцентира Корнелия Нинова.

По-рано през днешния ден от " Демократична България " настояха президентът да наложи несъгласие върху измененията в изборния кодекс.

Припомняме, че на пленум в неделя, от Българска социалистическа партия гласоподаваха да изоставен Народното събрание поради измененията в Изборния кодекс и оповестиха, че няма да се върнат до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

След това от ГЕРБ обявиха, че връщат превефенциите, тъй като са се отдалечили от хората.
Преди дни левите оповестиха, че ще се извърнат към омбудсмана и президента поради измененията в Изборния кодекс. Нинова бе уверена, че ГЕРБ ще се опитат да фалшифицират изборите. Соцлидерът прикани Румен Радев да наложи несъгласие на Кодекса. Президентът разкритикува законодателните начинания, заявявайки, че ръководещите са изкушени от служебна победа.

Дебатът по предложенията за промени в Изборния кодекс в пленарна зала продължи през целия ден. След бурното начало с взаимни обвинявания,правната комисия се събра на изключително съвещание, което депутатите от Българска социалистическа партия демонстративно напуснаха поради несъгласието си с съвсем всички промени.

Заседанието обаче продължи, като работното време бе удължено, а съвещанията на комисиите бяха анулирани.

Сред измененията бяха отпадането на преференциалния избор, отсрочване на машинното гласоподаване, оповестението на социологически изследвания.

Не минаха предложенията на Движение за права и свободи за пропаганда на майчин език с преводач, както и за разкриването на изборни секции в чужбина.

От Вътрешна македонска революционна организация се опълчиха на отпадането на преференциалния избор, само че пленарна зала го утвърди.

Много извънпарламентарни партии се оповестиха срещу прокарването промени в Изборния кодекс, като даже от Обществения съвет към ЦИК разкритикуваха въвеждането на промени до една година преди изборите.

От своя страна от асоциация " Прозрачност без граници " разкритикуваха остро народните представители. Според тях измененията в Изборния кодекс са били непрозрачни, безредни и в нарушаване на интернационалните стандарти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР