Вече не е нужно да се редим на гишета, за

...
Вече не е нужно да се редим на гишета, за
Коментари Харесай


Вече не е нужно да се редим на гишета, за да платим данъците и осигуровките си. Всички к

Вече не е нужно да се редим на гишета, с цел да платим налозите и осигуровките си. Всички клиенти на Национална агенция за приходите, които имат банкови карти, от през днешния ден могат да превеждат без такси както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната организация.

Това може да стане по два метода. Първият е посредством новата услуга на Национална агенция за приходите, налична посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. Другият е посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Национална агенция за приходите, излиза наяве от известие на уеб страницата на институцията.

Едно от преимуществата на картовите преводи е, че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи, акцентират от Национална агенция за приходите.

От там обръщат внимание обаче, че когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или отговорности, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране и лишава повече време.

Към момента безплатните преводи са налични за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се чака и притежателите на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР