Вече месец властите в щата Мисури се грижат за две

...
Вече месец властите в щата Мисури се грижат за две
Коментари Харесай

Експерт за къщата на ужасите в САЩ: Не трябва да се слага клеймо на осиновяването, а да се промени законодателството ни

Вече месец управляващите в щата Мисури се грижат за две осиновени преди 8 години българчета, над които е упражнявано домашно принуждение от американските им родители.

Генералният ни консул в Чикаго Иван Анчев съобщи по телефона за БТВ, че е подал поръчка за среща с тях, само че разясни, че те са към този момент американски жители и са под юрисдикцията на локалното законодателство. След сигнал от съседи, родителите са задържани. Случаят става прочут при започване на юли. Едно от осиновените девойки е било във очевидно неприятно положение и разказало пред съседи, че не е хранено отдавна.

Според интернационалните условия, в първите 2 години след осиновяването, България е получавала нужния отчет от американските обществени служби за положението на близначките. Според специалистите децата са мощно травмирани и ще им би трябвало време и много работа с психолози и психотерапевти. Те са безапелационни обаче, че не трябва да се поставя клеймо на осиновяването, а да се промени законодателството ни.

Понеже осиновяването дава благоприятни условия, които другояче децата няма да получат. Разбира се, то е сложен развой. Но имаме случаи на деца, които след над 10 години в приемни фамилии в чужбина към този момент са разкрили гениите си в плувните спортове и като клавиристи в оркестри в Испания, изясни Нели Гатева Председател на Сдружение за ходатайство при интернационално осиновяване.

Психологът Величка Дошева разясни, че получените контузии на близначките са свързани най-вероятно с наново отменяне, което се случва и на биологичните деца. Но те в този момент са в тийнейджърска възраст и ще би трябвало доста работа с специалисти, с цел да си върнат увереността като персони и за доверие към другите хора, съобщи още тя.

Специалистите обясниха, че евентуално всичко се е случило заради някакви промени в фамилията, промяна на местожителството или загуба на работа. Те са се преместили от огромен в дребен град, децата пък са били в домашна среда на образование, по тази причина е било мъчно близките да виждат промени в техния външен тип и държание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР