Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая

...
Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Вместо за строежа на магистрала Хемус, милионите са отишли другаде - за строеж на хотел

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с Автомагистрала " Хемус ". Апелирам доста деликатно да видите кои са тези лица, тъй като това не са тези анонимни жители, които гледахме по малките екрани при започване на случая. Това съобщи пред медиите в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че " имената им са обществено известни " и че са свързани с " доста забавни сдружения ", оповестяват от novini.bg.

Не мога да разгадавам повече детайлности по следствието. За мен е значимо, че изпълних обещанието си, че кръгът от лица по това произвеждане ще бъдат открити и привлечени към отговорност, и че този кръг ще се разшири – е, разшири се от двама на девет, уточни министър Демерджиев.

Той разкри още, че парите, планувани за построяването на Автомагистрала " Хемус ", са отишли на напълно друго място – за построяването на хотел.

Министър Демерджиев прикани основният прокурор, преди да излиза с позиции, да ревизира деликатно ведомството си. Според него прекратяването на досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи и да се подписват съглашения с прокуратурата не е предварителна защита против този жанр закононарушения и изиска основният прокурор " да вземе ограничения " това да не продължава.

По тематиката с тестванията за опиати за полицейските чиновници вътрешният министър разясни, че те са задоволително показателни, само че разясни, че ще бъде основана организация да се правят по-бързо кръвните проби.

Тестовете, които са точни, само че не могат да открият аргументите, заради което съответното вещество се намира в кръвта, ще бъдат тествани посредством кръвни проби. Нашият блян е те да бъдат подготвени в границите на няколко дни, добави Демерджиев.

Накрая силовият министър увери, че Министерството на вътрешните работи ще става все по-силно, макар опитите на прокуратурата да го отслаби.

Министерство на вътрешните работи усъвършенства активността си и това евентуално тревожи господин Гешев, тъй като в последните години основните прокурори, иницирайки разнообразни законодателни промени, са се постарали да разцепят силата на Министерство на вътрешните работи, което главно е ГДБОП. Но Министерство на вътрешните работи се съживява и все по-силно ще извършва функционалностите си, закани се министър Демерджиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР