Вече има версия за това кой е ликвидирал Мартин Божанов-Нотариуса.

...
Вече има версия за това кой е ликвидирал Мартин Божанов-Нотариуса.
Коментари Харесай

БОЕЦ: Нотариуса е убит от охраната си



Вече има версия за това кой е ликвидирал Мартин Божанов-Нотариуса. Изказа я Георги Георгиев от БОЕЦ. " Според наши източници физическият палач на “Нотариуса ” е бил част от неговата защита ", разкри той в изявление пред Люба Кулезич.   

От Боец разпространиха новината и на фейсбук страницата на сдружението. Ето буквално какво гласи информацията там: 

Физическият палач на “Нотариуса ” е от неговата защита — сегашни и някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На 07 март 2024 година в предаването “Честно казано с Люба Кулезич ” по телевизия “Евроком ” Георги Георгиев от БОЕЦ огласи информация за убийството на Мартин Божанов “Нотариуса ”. Според наши източници физическият палач на “Нотариуса ” е бил част от неговата защита.

Данните са, че е бил охраняван от 8 чиновници от Специалните полицейски сили (СПС) към Министерство на вътрешните работи, част от тях някогашни чиновници, само че други не престават да са в системата. Техен директен началник им е осигурявал комфортен график за дежурства, с цел да правят спомагателната си “работа ”.

Източниците ни, свързани с Министерство на вътрешните работи, настояват, че един от чиновниците, които са изпълнявали тези “охранителни ” функционалности, съвместявани нелегално със служебните им отговорности, е Цветан Велински — уволнен през декември 2023 година след сигнал на БОЕЦ за съпричастност към съветската паравоенна формация “Вагнер ”.

В момента Велински е обект на следствие за подготовка и опасност за ликвидиране към ръководителя на БОЕЦ Георги Георгиев.

През интервала 12-22 декември 2023 година Георгиев е бил нелегално проследяван и заснеман от престъпна група, обвързвана с Велински и СПС, като е събирана информация за неговия маршрут на напредване и привички.
Според информацията, с която разполагаме все още, Велински работи за Размиг Чакърян - Ами, като водач на неговата дясна ръка Павел Петков.

Забележителни са напъните на Министерство на вътрешните работи министъра Калин Стоянов да не дава отговор на въпроса дали Мартин Божанов “Нотариусът ” е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи, както и прикриването на ролята на Министерство на вътрешните работи в активността на Пепи “Еврото ” и “Нотариуса ”. А тази роля е била не по-малко значима от ролята на прокуратурата и Специализирания съд. Тя е повече от защитата на “Еврото ”, “Нотариуса ”, “Осемте джуджета ” и “SS ” клуба. Данните, които свързват чиновници на Министерство на вътрешните работи с убийството на Мартин Божанов, удостоверяват това.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР