Вече има и няколко смъртни случая заради зимните условия.Горски работник

...
Вече има и няколко смъртни случая заради зимните условия.Горски работник
Коментари Харесай

Мигрантите по границите стават все повече, има и смъртни случаи

Вече има и няколко смъртни случая поради зимните условия.

" Горски служащ осведоми полицията за намирането на тялото на млад мъж ", уточни представителят на полицията в Подляска Томаш Крупа, уточнявайки, че тялото и паспортът на мъжа са открити през вчерашния ден.

" Това е млад мъж със сирийска народност на към 20 години ", означи Крупа. Не е било допустимо да се откри повода за гибелта на местопроизшествието ", добави той, съобщи bgonair.bg.

Международното напрежение нараства поради рецесията, като съседите на Беларус предизвестяват, че ситуацията може да ескалира до боен спор, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази безпокойството си.

Беларус съобщи по-рано през днешния ден, че броят на мигрантите, идващи в спонтанен лагер на границата, нараства всеки ден и че група от до 100 души е минала на полска територия.

Полският вътрешен министър Мариуш Камински пресметна, че към 1 500 души са били на лагер на границата.

Европейският съюз упреква Беларус, че е провокирала рецесията в опит да окаже напън върху блока поради глобите. Минск отхвърля това, а в събота съветският президент Владимир Путин, основен съдружник на белоруския президент Александър Лукашенко, сподели, че западните страни са в последна сметка виновни за рецесията, осведоми " Монитор ".

Някои мигранти обаче споделиха, че беларуските сили са им помогнали да преминат границата.

В събота полската войска разгласява фрагменти, които съгласно нея демонстрират група от към 50 мигранти, ескортирани през границата от беларуски сили. Полската гранична защита заяви, че беларуски бойци са съборили част от краткотрайната гранична ограда.

В Литва чиновници на граничната защита пуснаха фрагменти, показващи 70 мигранти, които съгласно тях са били докарани до границата на страната от беларуски чиновници с камиони.

Полша, Австрия, Литва, Латвия и Естония желаеха от интернационалните организации за помощ да провеждат филантропична и здравна помощ в Беларус, с цел да " избегнат нещастия и да предотвратят (а) филантропична рецесия " на полската граница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР