Вече е ясно кога си отива оравителството. На 6 март.

...
Вече е ясно кога си отива оравителството. На 6 март.
Коментари Харесай

Денков и сие сдават властта! Ето кога си отива правителството

Вече е ясно по кое време си отива оравителството. На 6 март. Това стана ясно от договарянията сред сегашния министър председател Николай Денков и възможния предстоящ такъв- Мария Габриел.
На въпрос по кое време се планува да приключат разискванията с Мария Габриел по отношение на състава на ротационния кабинет, министър председателят отговори:

„ Ще забележим по какъв начин ще се случи. Това, което е закрепено, на 6 март нашето държавно управление ще подаде оставка “.

Въпросът по отношение на името на идващия външен министър не е решен. Но договарянията с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет не престават без напрежение. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, който посети ПАВЕЦ „ Белмекен “ във връзка окончателното довеждане докрай на рехабилитацията на централата.

„ Ние с госпожа Габриел имаме безусловно ясно ориентирана външна политика, която няма разлика сред нас двамата. Но това, което е значимо, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните сътрудници, с цел да може, когато има полемика, да се чуват съответните отзиви “, разяснява министър-председателят.

В материал на Валерия Велева, оповестен по-рано през днешния ден, се споделя, че Мария Габриел би трябвало да се настани в премиерския кабинет. А в случай че приемем, че ГЕРБ се преборят и запазят и Външно министерство – това ще промени ли обстановката в страната?

Ще се укрепи ли ръководството? Ще се върне ли доверието сред главните субекти на властта? Ще се промени ли политиката в земеделието, в енергетиката или в обществената сфера? Ще спрат ли митингите, ще стихне ли секторното неодобрение? Ще се преодолее ли апатията в демократичната общественост и нежеланието за гласоподаване? Не! Не! И отново не! Проблемите ще се задълбочат, тъй като кабинетът на Денков пропиля 8 месеца и не реши нито един от тях до момента.

Фокусът на гнева обаче ще се насочи към Габриел и към ГЕРБ, с чийто мандат ще е новото държавно управление, само че без те да са имали опция да въздействат върху състава му. Това ще бъде още по-перверзна от политическа позиция сглобка. Мария Габрел ще отнесе всички негативи от ръководството на Денков, без да носи виновност за това.

Ротацията би имала смисъл, в случай че се направи общоприет ремонт на кабинета, в случай че ГЕРБ и Габриел имат правото да си подберат министрите, които да внесат нова сила в ръководството. Нищо сходно не чуваме нито от лагера на Политическа партия, нито от ГЕРБ.

Точно противоположното – ротацията ще е с минимални кадрови промени, споделят от Политическа партия

Тоест Мария Габриел ще се настани в непознато гнездо с две мощни, политически пристрастни към Политическа партия, фигури в него – Асен Василен и Николай Денков, които могат да създадат черен живота й в държавното управление във всеки миг. Обтегнатите връзки сред водачите на ГЕРБ и Политическа партия са причина за драматизъм и в изпълнителната власт, чиито отговорности още веднъж ще се стоварват върху Габриел.

 

Източник – Телеграф, Епицентър

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР