Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца,

...
Вече е ремонтиран първият етаж от бившия Дом за деца,
Коментари Харесай

Реновиран е първият етаж от бившия Дом за сираци в Асеновград, предстои нанасянето на ДЦДУ

Вече е ремонтиран първият етаж от някогашния Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Таню Войвода " в Асеновград. В него до края на юни тази година следва да бъде преместена функционалността на Дневния център за работа с деца с увреждания в града. Част от пространствата в постройката бяха реновирани за да може да се употребява от лица в неравностойно състояние.
Бяха осъществени редица ремонтни действия, като замяна на дограма, ВиК и електроинсталация и други. В новия център ще бъдат оборудвани обособени кабинети, в които да се правят съвещания с психолог, логопед и кинезетерапевт. В пространствата ще бъдат ситуирани профилирана инсталация и уреди за рехабилитация и насърчаване на фината моторика при децата. Всичко това ще разреши повишение потенциала на услугата и възстановяване на качеството й, уточни шефът на Дневния център - Добромир Кузманов.
Към момента ползвателите на институцията са 25 деца. Сградата на някогашния детски дом бе актуализирана посредством финансиране по план „ Подобряване на обществената инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград”. Той се реализира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020”, посредством процедура: „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца “. Срокът на осъществяване на плана е две години, а общата му стойност е в размер на 100 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР