Вече четвърти месец спецпрокуратурата, КП КОНПИ и Вътрешен контрол на

...
Вече четвърти месец спецпрокуратурата, КП КОНПИ и Вътрешен контрол на
Коментари Харесай

Фрогоко: Спецпрокуратурата и КОНПИ отново подхванаха р-н „Младост”

Вече четвърти месец спецпрокуратурата, КП КОНПИ и Вътрешен надзор на Столична община ревизират регион „ Младост ”, научи Фрогнюз. Акцията се чака да завърши до края на април.
Първоначално инспекцията е била частична и е трябвало да завърши в едномесечен период, само че заради открити нарушавания тя е траяла.

Дано инспекцията даде отговор на въпроса за какво кметът арх. Румен Русев уволни двама свои заместници – Георги Йорданов и инж. Мария Томова. Те са уволнени непозволено, защото са отстранени не по Кодекса на труда, а по Закона за локалната администрация, настояват адвокати. Според тях, уволнението им би трябвало да бъде хем по Кодекса на труда, хем по Закона за локалната администрация. Специално за Георги Йорданов закононарушението, осъществено от неговия шеф, е двойно, защото той е с ТЕЛК.

Странно е уволнението на Йорданов и Томова, откакто двамата са получили предния месец огромни бонуси за добре свършена работа. Двамата са били давани за образец, което поражда въпроса за какво арх. Русев е решил да се раздели с тях.

И за други загадки алармират чиновници на „ Младост”. Такава е назначението на Боряна Динчева за основен специалист в Търговския отдел на региона, без да има нужния стаж за това, както и превръщането й в държавен чиновник, показват осведомени лица. Според тях тя е племенница на Албена Цанова, началник на отдел „ Финансово – счетоводни действия и човешки запаси “, която е съдействала за кариерното развиване на роднината си.

Официално от регион „ Младост” нито отхвърлиха, нито потвърдиха тези изказвания за Боряна Динчева. Въпросите, касаещи тази служителка на общината, би трябвало да се зададат съгласно Закона за достъп до социална информация, обясниха от пресцентъра на региона. Предстои да разберем до каква степен е вярна информацията за Боряна Динчева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР