Вече близо година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания

...
Вече близо година в МВР се провеждат упорити, целенасочени разследвания
Коментари Харесай

Рашков: Разследваме фирми, стоящи близо до кабинета на Борисов, на които незаконно е възложено строене на пътища


Вече близо година в Министерство на вътрешните работи се организират упорити, целенасочени следствия на активността на разнообразни длъжностни лица от ръководството на Борисов, обвързвано тясно с съответни компании, на които в несъгласие с българските закони е било предоставено построяването на автомагистрали.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

" В резултат на тези следствия по безапелационен метод се откри, че на тези компании, стоящи покрай кабинета на Борисов, са отпуснати предплатено сред 50-80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези компании за строителството на разнообразни пътища, в това число Автомагистрала „ Хемус “, добави той.

Вътрешният министър съобщи още, че са открили, че държавните средства не са вложени за построяването на пътища и на Автомагистрала „ Хемус “, а са разходвани за разнообразни потребности.

" Някои от компаниите са получавали по-сложен път от банките посредством основаване на „ кухи компании “, употребявали са безимотни хора, посредством които сумите са били теглени, получавани от избрани банки и са отпътували в незнайна посока. Става дума за бюджетни средства – сега не е ясно те къде се намират и защо се употребяват ", изясни той.

Рашков добави, че има данни, че част от тези компании са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, персонални ползи.

Утре Бойко Рашков ще даде детайлности за следствието.

" В Министерство на регионалното развитие се приготвя още веднъж да се финансират същите компании, без да се възнамерява да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които до този миг са потънали във компаниите, стоящи покрай кабинета Борисов. Това изправя страната пред избора да продължи ли по този метод „ построяването на пътища “, тъй като те не се построяват, само че се изразходват големи бюджетни средства, по този начин ли да продължим или да сменим метода, да вземем други решения, в това число с решението да се премине към ръководството на страната в различен формат ", съобщи още вътрешният министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР