Вече 75 години филмовият фестивал в Кан събира най-големите звезди

...
Вече 75 години филмовият фестивал в Кан събира най-големите звезди
Коментари Харесай

Балкански успех в Кан: Сръбският сериал "Клюн" с награда от фестивала CANNESERIES

Вече 75 години филмовият фестивал в Кан събира най-големите звезди на киното на аления килим, поставяйки началото на дългия и изпълнен с триумфи път на доста хитови продукции.

От 2018 година насам обаче през октомври се организира CANNESERIES, който обръща взор към набиращите все по-голяма известност в днешно време сериали.
Снимка: bTV
Четвъртото издание на фестивала беше белязано от триумфа на сръбския сериал " Клюн ", който преплита в себе си драмата, мистерията и паранормалното.

" Сериалът споделя за Соня Клюн - детектив от Белград, която е изпратена срещу волята ѝ да проверява подозрителен случай на самоубийство в Суботица. Много бързо обаче тя схваща, че този случай не е това, което е изглеждало първоначално. В същото време засягаме и тематиката за пророческите сънища, които Соня има още от своето детство, а през днешния ден сънува и нейната щерка и в действителност това е основната тайнственост в целия сериал ", изяснява сценаристът Матия Драгойевич.

" Клюн " е определен за присъединяване във фестивала във френския град от влиятелно жури, измежду повече от 150 претенденти от целия свят.

" Мисля, че едвам след това осъзнахме какво ни се случва и започнахме да се радваме, тъй като в самото начало даже не проумявахме за какъв брой огромно нещо става въпрос ", спомня си режисьорът Йелена Гаврилович.
Снимка: bTV
" Нашата прожекция в Кан беше в 11 сутринта в неделя. Преди всичко бяхме обезпокоени дали въобще някой ще се появи на нея, тъй като в събота вечерта беше огромното празненство за откриването на фестивала и чакахме, че на идващия ден всички към момента спят, само че бяхме прелестно сюрпризирани, тъй като залата беше цялостна. Тогава осъзнахме, че това в действителност е сериозен фестивал и хората са пристигнали там, с цел да видят тези сериали ", прибавя Матия.

Във вечерта на награждаването екипът от Сърбия остава без премия до последния миг, когато получава най-важната такава - тази на публиката.
Снимка: bTV
" Помислете си какво не очаквате да ви се случи във вашия живот и тъкмо това ще стане. Мисля, че в действителност бяхме симпатични, тъй като излязохме на сцената като мухи без глави, Матия реши да направи някакъв стенд ъп като благодарствена тирада... След това, до момента в който празнувахме, непрекъснато си давахме пет... Всъщност в действителност усетихме, че това може да помогне на нашия сериал и с помощта на тази премия евентуалните купувачи да го виждат ", споделя още Йелена.

Така и се случва, тъй като след огромния триумф в Сърбия, задграничната аудитория, в това число и тази в България, също ще има опция да гледа " Клюн ", с помощта на една от огромните стрийминг платформи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР