Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше

...
Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше
Коментари Харесай

Вдовицата на убития президент на Хаити се завърна в родината си

Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше ранена при нападението, лишило живота на брачна половинка ѝ, се върна в карибската страна, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес.

Правителственият представител Израел Кантаве сподели за АП, че Мартин Моиз е пристигнала в Хаити след изписването ѝ от болница в Маями. По-рано, още в болничното заведение, Мартин Моиз популяризира авансово записано изказване на креолски, в което акцентира, че враговете на брачна половинка ѝ са желали " да убият неговата фантазия, неговите проекти за бъдещето и неговата идеология ", съобщи Dariknews.bg.

На летището Мартин Моиз беше посрещната от и.д. министър председател на Хаити Клод Жозеф. На фотосите, оповестени от осведомителния портал " Аити-24 ", се вижда, че дамата е с бронежилетка, а ръката ѝ е превързана. Жовенел Моиз беше погубен на 7 юли от въоръжени мъже, които нахлуха в резиденцията му при нахлуване, в което съгласно управляващите са взели участие хаитянци, американци от хаитянски генезис и някогашни колумбийски бойци. Временният министър председател Жозеф прикани популацията към успокоение и увери, че обстановката в региона на сигурността е под контрола на полицията и армията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР