Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная нарече десния

...
Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная нарече десния
Коментари Харесай

Орбан е съучастник на Путин, заяви Юлия Навалная на митинг в Будапеща

Вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални Юлия Навалная назова десния министър председател на Унгария Виктор Орбан съизвършител на Владимир Путин. Тя сподели това във видеообръщение към опозиционен протест в Будапеща нощес.
 
" Бъдете смели ", сподели Навалная, повтаряйки едно от главните послания на брачна половинка си. Тя съобщи, че с изключение на Орбан в Европа има и други поддръжници на Путин. " Путин посмя да стартира войната против Украйна, тъй като знаеше, че ще му се помогне от Европа ", добави Навалная.
 
" Точно както Путин не съставлява цяла Русия, по този начин не трябва да се поставя знак за тъждество сред Унгария и Орбан ", сподели тя. Митингът, на който беше показано видеопосланието на Навалная, беше проведен от кмета на Будапеща Гергей Карачон, дружно със студентски сдружения. Карачон е политик от дребната ляволиберална опозиционна партия " Диалог за Унгария ".
 
След гибелта на Навални предишния месец в пандиза - Орбан и неговата партия ФИДЕС обществено отхвърлиха да почетат паметта на рецензия на Кремъл. Когато представители на опозицията в Народното събрание желаеха депутатите да запазят минута безмълвие за Навални, групата на ФИДЕС остана по местата си.
 
Орбан разгласи, че " шовинист " като Навални не заслужава да му се отдава респект в унгарския парламент. Орбан от дълго време е в положителни връзки с Путин.
А в тирада от тази заран Орбан още веднъж разкритикува Европейски Съюз.
 
" Трябва да окупираме Брюксел, ние променяме Евросъюза ", сподели той, като имаше поради идните европейски избори през юни. Орбан е подложен на рецензии в Брюксел поради опитите си да подкопае върховенството на закона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР