Вдъхновяваща музика и извисяваща поезия на някои от най-големите родни

...
Вдъхновяваща музика и извисяваща поезия на някои от най-големите родни
Коментари Харесай

Старите приятели се събират в Бургас

Вдъхновяваща музика и извисяваща лирика на някои от най-големите родни композитори и лирици ще звучат в Бургас на 19 август. Тогава в Летния спектакъл от 20 часа под намерено небе се събират артисти от тежката артилерия, с цел да доставят приятност на ценителите, зажадняли в жегата за стойностни културни преживявания и качествени арт достижения. Страхотното шоу ще се случи под наслова „ Старите другари “. Спектакълът ще стартира таман с едноименната ария на Стефан Диомов по стиховете на Михаил Белчев, като микрофонът ще хване бащата на „ Тониките “. Бардът на България ще продължи с паметните „ В полумрака на загатна “ и „ Не остарявай, обич “. Той ще излезе и в дует с Кристина Белчева, която пък е подготвила солова изненада: премиерното осъществяване на „ Лудост “ - на Асен Масларски по текст на Венета Вълева. Масларски на собствен ред ще извиси глас в тандем с Милица Божинова. Йорданка Христова ще се развихри по този начин, както единствено тя си може. Откакто реши, че ще пътува за прощални гастроли по света, Данчето е в супер форма и у нас. Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще вдигнат адреналина на публиката с безсмъртните им „ зелени “ шлагери. Нели Рангелова и Джина Иванова също дават обещание свежарски летни страсти. Специалният посетител Недялко Йорданов ще бъде в компанията на остарелия си другар и съизвършител в творчеството  Хайгашод Агасян. Двамата ще предложат храна за душата на почитателите си. Изключителният китарист Георги Денков и вокална групировка “Фортисимо ” са още в афиша на огромното събитие. Водещ е Драго Драганов – половин бургазлия, половин варненец - който и ще пее. Финалът ще е зрелищен - всички дружно ще вдигнат Летния спектакъл на крайници още веднъж със " Старите другари ".
Билетите са на лятната каса „ Часовника “, в Ticketportal.bg, Office 1 super store.
„ Няма нищо по-ценно от другарството.  Затова избрах този слоган “, разяснява уредникът и продуцент на огромния концерт Михаил Белчев, който - както постоянно - държи в дирижираните от него представления изящната книжовност да бъде съчетана с съвършена мелодия. Спектаклите, които той прави през последните сезони, са същински успех на българския гений в думите и нотите. Прочутият актьор тези дни има още един празник - на 13 август ще полее следващ рожден ден. По традиция в последно време шампанското ще гръмне във Варна – в стеснен другарски кръг, който обаче ще съблюдава ЧРД-церемонията до най-големи детайлности. На трапезата почетното място е за обичаната тъща на Белчев.  
Въобще през август светската черноморска стратегия на Мишо Белчев и брачната половинка му Кристина е мощно сгъстена. Двамата постоянно са били посрещани край брега по всички правила на петзвездния статут. Синът им Константин пък е кръстник на Радослав, сина на Камелия и Добри Йорданови. Свещенодействието, на което момчето на някогашната зам.кметица по културата в Добрич, ще бъде публично въведено във вярата, е точно на Голяма Богородица  в храма „ Свети Свети Константин и Елена “ в едноименния курорт. В графика на Белчеви е и гостуването на професор в НАТФИЗ Сияна Търколева, основател и началник на именитата група „ Мечо Пух “.    



Йорданка Христова както постоянно е в стихията си



Мишо Белчев и остарелия му другар и сътрудник Стефан Димитров - двамата са създатели на някои от най-големите шлагери в БГ попа



Страхотната Богдана Карадочева, която наскоро чества рожден ден



Мишо Белчев е обвързван с Бургас и морето още от оня незабравим момент, в който с незабравимата Мария Нейкова печелят първа премия на " Златният Орфей " в Слънчев бряг със " Закъснели срещи " през 1969-а 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР