Вчера в турския град Измир бе открит първият Работен форум

...
Вчера в турския град Измир бе открит първият Работен форум
Коментари Харесай

В Измир започна работен форум на главните прокурори на балканските държави

Вчера в турския град Измир бе открит първият „ Работен конгрес на основните прокурори на балканските страни “, чиято цел е да сложи началото на ползотворно и перспективно съдействие сред правоприлагащите органи, които играят съществена роля в запазване на стабилността и сигурността на полуострова, съобщи novini.bg.
Българската прокуратура се съставлява от Борислав Сарафов, заместител на основния прокурор по следствието и шеф на Националната следствена работа. На форума участва и завеждащият отдел „ Международен “ във Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.

Главният прокурор Сотир Цацаров отсъства заради длъжностен ангажимент в Съединените щати. Инициативата е взаимно дело на основните прокурори на България Сотир Цацаров и на Турция Мехмет Акарджа и бе разисквана за първи път при визитата на българския основен прокурор в Анкара през ноември 2018 година

Създаването на работен конгрес на обвинителите от балканските страни се обуславя от нуждата дейно да се противодейства против актуалните опасности пред сигурността като транснационалната престъпност, незаконната търговия на опиати, оръжия и трафика на хора.

Действията на проведените престъпни групи през днешния ден елементарно трансферират националните граници и излагат на риск стабилността на целия район, което постанова сливане на напъните и категоричен ангажимент на способените институции на национално, районно и интернационално ниво.

По време на форума ще бъдат разисквани по-тясното съдействие сред прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, както и общата рамка и условия за взаимоотношение. Форматът планува постоянни срещи и продан на положителни практики в предварителната защита и противодействието на трансграничната проведена престъпност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР