Вчера в социалните мрежи се разпространи информация, че Dropbox има

...
Вчера в социалните мрежи се разпространи информация, че Dropbox има
Коментари Харесай

Потребителите на Dropbox са изплашени от нова AI-функция, която споделя данни с OpenAI – активирана е по подразбиране

Вчера в обществените мрежи се популяризира информация, че Dropbox има нова пробна функционалност за търсене, основана на логаритми с изкуствен интелект, която е задействана по дифолт и включва изпращане на данни към OpenAI. Администрацията на Dropbox увери потребителите, че данните се трансферират единствено когато функционалността се употребява интензивно, а самите данни не се употребяват за образование на AI и се изтриват в границите на 30 дни.

Dropbox дава на потребителите гаранции за дискретност на информацията, само че функционалността, задействана по дифолт, която включва прекачване на данни към трети страни, разстрои потребителите на облачното вместилище. Главният изпълнителен шеф на Dropbox Дрю Хюстън трябваше да се намеси, обяснявайки в обществената медия X: „ Превключвателят за непряк AI в менюто “Настройки “ позволява или не разрешава достъпа до опциите и функционалностите на DBX AI. Нито тази, нито която и да е друга конфигурация автоматизирано или пасивно изпраща каквито и да било потребителски данни от Dropbox към услуги на странични AI “.

Според формалната версия, новият пункт в настройките е наличен единствено за участниците в програмата за алфа-тестване на функционалностите Dropbox AI, в това число диалоговия интерфейс с AI-бота, който може да насочва поръчки към обособени файлове. За да работи функционалността, AI-моделите като GPT-4 се нуждаят от достъп до файлове. Представителят на Dropbox сподели на Ars Technica, че функционалността е задействана по дифолт единствено за запознаване на потребителите на платформата с новите функционалности. И когато се опитате да употребявате тези функционалности, ще се покаже предизвестие за изпращане на данните към трети страни.

Единственият снабдител на AI-функционалност за Dropbox е OpenAI. Компанията акцентира, че единствено наличието, директно обвързвано със поръчката на потребителя и нужното за правене на AI изложение или резюме на данните, се изпраща до ресурсите на колегата и в границите на 30 дни тези материали се изтриват от сървърите на OpenAI. Достъпът на непряк AI може да бъде деактивиран в настройките на вашия профил — съответната алтернатива е налична за влезлите в Dropbox консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР