Вчера в Ню Йорк бивш компютърен специалист на ЦРУ бе

...
Вчера в Ню Йорк бивш компютърен специалист на ЦРУ бе
Коментари Харесай

Признаха за виновен бивш служител на ЦРУ, предал тайни на Уикилийкс

Вчера в Ню Йорк някогашен компютърен експерт на Централно разузнавателно управление на САЩ бе приет за отговорен за предаване през 2017 на уеб страницата Уикилийкс на разработвани от него стратегии за кибершпионаж, които са принадлежали на Централно разузнавателно управление на САЩ, едно от най-големите приключвания на материали на организацията, оповестиха информационните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Тридесет и три годишният Джошуа Шулти бе приет за отговорен " за един от на-позорните актове на шпионаж в американската история, нанесъл доста огромни вреди ", уточни в изказване прокурорът Деймиан Уилямс. Присъдата на Шулти ще стане ясна по-късно.

През 2016 година, работейки за първокласен екип, профилиран в кибершпионаж, Шулти почнал да събира стратегии за отдалечено следене на компютри и ръководене на съдържащата се в тях информация, злотворен програмен продукт, вируси. През март 2017 година Уикилийкс стартира да популяризира тези 8761 документа, което злепостави Централно разузнавателно управление на САЩ и даде на хакерите по целия свят същите принадлежности, с които разполагаше и американското разузнаване.

Уикилийкс тогава съобщи, че източникът му желае да провокира по този метод обществен спор за сигурността, основаването, потреблението и демократичния надзор върху кибероръжията.

Според обвиняването Шулти е желал да си отмъсти на управлението на организацията, което не застанало на негова страна в спор с сътрудниците му. Т " ой знаел, че по този метод ще нанесе и огромни съпътстващи вреди на сигурността на Съединени американски щати ", уточни обвиняването.

Мъжът бързо бе обвинен и през 2017 година му бяха предявени засекретени обвинявания, откакто в компютрите му бяха открити видеа с детска порнография. По-късно те бяха преформулирани и той бе упрекнат в кражба и предаване на класифицирана информация по закон за битка с шпионажа.
През 2020 година правосъден състав го осъди за лъжесвидетелстване, само че не реализира единодушие по други от други от предявените му обвинявания и процесът бе разгласен за недействителен. След втория си  развой той бе приет за отговорен по осем обвинявания в шпионаж и едно за машинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР