Вчера в Инчуан, административния център на Нинся-хуейския автономен район, бе

...
Вчера в Инчуан, административния център на Нинся-хуейския автономен район, бе
Коментари Харесай

В Инчуан бе открита Конференция за изчислителната мощност на Китай

Вчера в Инчуан, административния център на Нинся-хуейския самостоятелен регион, бе открита Конференция за изчислителната мощ на Китай. В речта си Дзин Джуанлун, министър на индустрията и осведомителните технологии на Китай, сподели, че през последните години страната е въвела редица политики и ограничения, с цел да форсира построяването и използването на компютърната инфраструктура. Реализирани са и голям брой планове за поощряване на бързото развиване на компютърната промишленост.

В момента изчислителната мощ на Китай доближава 197 EFLOPS, с което се подрежда на второ място в света, уточни още Дзин Джуанлун, добавяйки, че по произвеждане на компютърни артикули, като сървъри, компютри и смарт телефони, страната е преди всичко.

Китай ускори напъните си за поощряване на цифровата стопанска система, като предходната година започва мегапроект за възстановяване на цялостната изчислителна мощност на страната, предусещащ основаването на осем национални компютърни хъба и 10 национални клъстера от центрове за данни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР