Вчера стана ясно, че надпреварата за Гран При на Емилия-Романя

...
Вчера стана ясно, че надпреварата за Гран При на Емилия-Романя
Коментари Харесай

Защо Гран При на Емилия-Романя няма да може да се проведе по-късно през 2023 година?

Вчера стана ясно, че конкуренцията за Гран При на Емилия-Романя във Формула 1 няма да се организира този уикенд поради проливните дъждове и наводненията в едноименната италианска област.
 Отмениха надпреварата на „ Имола ” Отмениха надпреварата на „ Имола ”
По-рано през днешния ден уредниците на старта на „ Имола “ оповестиха, че ще върнат парите на всеки почитател, който си е закупил билет за надпреварата. Феновете също по този начин ще имат опцията да презаверят своите пропуски и те да важат за Гран При на Емилия-Романя през 2024 година.
 Връщат парите на почитателите, които са си закупили билети за Гран При на Емилия-Романя Връщат парите на почитателите, които са си закупили билети за Гран При на Емилия-Романя
Това известие на практика подсигурява, че съревнование на „ Имола “ през тази година няма да има. Една от аргументите по тази причина е прекомерно сгъстеният график на Формула 1 до края на годината, който на практика не разрешава Гран При на Емилия-Романя да се организира на по-късен стадий от сезона.
 Формула 1 може и да не се върне на „ Имола ” тази година Формула 1 може и да не се върне на „ Имола ” тази година
От този уикенд до края на сезона няма две надпреварите, които да бъдар разделяни от повече от 14 дни едно от друго, а множеството от тях към този момент са комплектовани с други стартове. Единствените изключения от това предписание са стартовете в Канада и Катар, които са независими, само че към тях има серии от по два или три следващи спортни уикенда.
 Едва за трети път анулират съревнование, когато тимовете към този момент са на пистата Едва за трети път анулират съревнование, когато тимовете към този момент са на пистата
Единствените надпревари, които са разграничени от повече от две седмици са тези в Белгия и Нидерландия. Гран При на Белгия ще бъде на 30 юли, а Гран При на Нидерландия на 27 август. Между тях обаче съревнование няма по какъв начин да има, защото това е интервалът, който е избран за лятната пауза. По време на тази пауза тимовете наложително ще би трябвало да затворят своите заводи за 14 следващи дни.
 Отмяната на Гран При на Емилия-Романя няма да се отрази на тавана на бюджетите Отмяната на Гран При на Емилия-Романя няма да се отрази на тавана на бюджетите
Всички тези фактори действително не разрешават Гран При на Емилия-Романя да се организира до края на тази година. Това отменяне на старта на „ Имола “, което идва заради „ форс мажорни “ условия, се чака да бъде обезщетено с прибавянето на едно съревнование към настоящия контракт на италианското трасе.

Контрактът на „ Имола “ е до края на 2025 година, само че съвсем несъмнено Формула 1 ще се завърне на трасето и през 2026 година, като отплата за анулираната Гран При на Емилия-Романя този уикенд.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР