Вчера Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за кръговете в

...
Вчера Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за кръговете в
Коментари Харесай

Вече и дербитата на пловдивските отбори ще са в делнични дни?

Вчера Спортно-техническата комисия към БФС разгласи програмата за кръговете в елита от 10-ти до 13-ти. Пловдивските тимове към този момент привикнаха, че огромна част от мачовете им ще са през делнични дни и преглътнаха това, само че от програмата, която беше оповестена през вчерашния ден направи друго голямо усещане, че мачовете на Ботев и Локомотив против ЦСКА ще се играят в делнични дни. 
Прочетете още
Всъщност това в действителност е извънредно необичайно, тъй като във въпросните кръгове, когато се играят Ботев - ЦСКА и Локомотив - ЦСКА сигурно това ще е и най-гледаният мач по малкия екран. 

Да стартираме от Ботев - ЦСКА, които ще играят на 22 септември (петък) от 20:00ч. на Колежа. Да, 22 септември е публично почивен ден, само че все пак решението е необичайно. Причината е за идния промеждутъчен кръг в елита, само че тук идва огромния въпрос какво пречи мачът да се играе в събота. В събота са заложени три срещи и напълно умерено дуелът можеше да бъде изтеглен затогава, а друга среща да отиде за неделя. Определено и в събота дуелът ще бъде гледан от доста повече хора, а той сигурно ще бъде и най-гледаният в кръга, в които няма различен мач, който да приковава толкоз вниманието. 

Още по-скандално обаче е решението Локомотив - ЦСКА да е в работен ден. Мачът ще се играе за 2 октомври (понеделник) от 20:00ч. на " Лаута ". Пак повода е междинния кръг през седмицата, само че в този кръг ще има мачове и в събота и неделя. Така не пречи Локо и ЦСКА да играеха във вторник, а по-късно дербито да бъде събота или неделя. Във въпросния кръг още веднъж това ще е най-гледаният мач с максимален ефирен интерес, тъй като няма други срещи, които да са толкоз забавни. 

Като изключим Левски и ЦСКА пловдивските тимове са с най-голяма фенска база в България и с изключение на, че пълнят стадионите почитателите, които не могат да отидат на стадиона гледат и срещите, което прави двата пловдивски тима и значим източник и на малкия екран държаща правата. Определено обаче в случай че мачовете са през уикенда ще има и доста по-голяма публика, която ще гледа мачовете, а несъмнено Ботев - ЦСКА, Локомотив - ЦСКА са един от най-големите дербита в България, има страхотна атмосфера по трибуните, стадионите се пълнят и провокират голям ефирен интерес освен към почитателите на двата тима. 

От началото на сезона Локомотив е играл четири пъти в делнични дни, а два от тези пъти отборът е бил хазаин. Ботев два пъти е играл в делнични дни, само че и двата пъти е бил хазаин. 

Въпреки всичко обаче и двата стадиона ще са цялостни и ще има задоволително огромен брой почитатели, които сигурно ще бъдат повече от половината мачове от кръга, които се играят тогава. 

Пловдивските тимове несъмнено не са от любимците в програмата и както споменахме много постоянно техни мачове са слагани в делнични дни, а не през уикенда. Още по-любопитно е, че в този момент за първи път от много време останалите семейства на пловдивските отбори са поставени през уикенда, само че мачовете, които са с максимален интерес точно дербитата с ЦСКА ще са през делнични дни, а от това в действителност не печели никой, тъй като футболът е за почитателите. Големият въпрос е към този момент и дербитата на пловдивските тимове ли ще бъдат в делнични дни и надяваме се да не станем очевидци и на казус Ботев - Локомотив през ноември да се играе в петък или понеделник...
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР