Вчера SpaceX обяви, че ще ограничи интернет връзката на Starlink

...
Вчера SpaceX обяви, че ще ограничи интернет връзката на Starlink
Коментари Харесай

Гняв в Украйна заради ограничаването на Starlink

Вчера SpaceX разгласи, че ще ограничи интернет връзката на Starlink за Украйна, с цел да не може армията на Киев да управлява дронове посредством него, само че дроновете са сериозни за украинските сили в битката с съветската инвазия.

Разбира се, това провокира яд в Украйна.

Гуин Шотуел, основен действен шеф на SpaceX, сподели на конференция в Съединени американски щати, че изненадващото решение е взето, защото в никакъв случай не е имало желание на компанията да разреши Starlink да бъде употребена „ за офанзивни цели “.

Това провокира незабавния яд на Михайло Подоляк, старши консултант на украинския президент Володимир Зеленски, който твърди, че бизнесът на Мъск не е признал правото на Украйна на самозащита.

Компаниите трябваше да решат дали са на страната на правото на независимост или на страната на Руската федерация и нейното право да убива и завзема територии след нейното непровокирано навлизане предходната година.

Малко след началото на войната, Мъск, създателят на SpaceX, се съгласи да даде Starlink на безценица на Украйна в отговор на молба, отправена в Twitter от Михайло Федоров, министър на цифровата промяна на Украйна. „ Услугата Starlink към този момент е дейна в Украйна “, написа Мъск в отговор.

Украинските сили употребяват Starlink, с цел да управляват своята огромна мрежа от безпилотни самолети за наблюдаване, сериозни за наблюдаване на концентрациите на съветски войски и военни придвижвания, в миг, когато силите на Москва нападат огромни елементи от източния фронт.

Армията на страната бързо стана подвластна от мрежата на Мъск, защото другите интернет услуги бяха недостъпни заради вреди от войната, спиране на електрозахранването, заглушаване или просто тъй като местоположенията бяха отдалечени.

Space X също по този начин е и срещу усилването на военната помощ за Киев от страна на западните народи. Шотуел споделя, че Starlink „ в никакъв случай, в никакъв случай не е бил предна значен да бъде въоръжаван “ от Украйна, макар че това не може да бъде изненада за компанията, защото армията на Киев я употребява за пилотиране на дронове от месеци. „ Украинците са го употребявали по способи, които не са умишлени и не са част от никакво съглашение “, добави тя.

Спорът не е първият сред Украйна и Мъск. Миналия октомври Мъск помоли потребителите на Twitter да гласоподават в анкета за руско-украински мир, която включваше предаването на Крим от Украйна и разрешаването на следени от Организация на обединените нации референдуми за това дали Москва може да резервира друга земя, която е окупирала след непровокираната си инвазия.

„ Майната ви е моят доста изкусен отговор към вас “, отговори Андрий Мелник, украинският дипломат в Германия, което накара Мъск да заплаши да спре да дава Starlink на Украйна. Мъск сподели, че даването на Starlink е скъпо за SpaceX, макар че държавното управление на Съединени американски щати заплаща най-малко част от разноските.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР