Вчера съдът остави зад решетките още един задържан от бандата

...
Вчера съдът остави зад решетките още един задържан от бандата
Коментари Харесай

Съдът Реши: Бандата На Митьо Очите Остава Зад Решетките!

Вчера съдът остави зад решетките още един арестуван от бандата - Калоян Колев, който се върна от Испания и се съобщи, различен - Карен Ованесян, пък беше пуснат от прокурор, тъй като е направил признания. Все още се търси единствено общинският консултант от Несебър Пейко Янков, за който също има данни, че е взел участие в незаконния бизнес.

След задържането им всички бяха упрекнати, че са част от групата за изнудване, рекет и палежи на Очите, която работила от 2013 година. Днес обаче в правосъдната зала стана ясно, че Иван Найденов остава единствено обвиняването за осъществяване на тенденциозен палеж на игрална зала в Слънчев бряг, защото нито един от разпитаните очевидци, даващи сведения за активността на бандата, не удостоверява той да е взел участие в други закононарушения, също така няколко години той е бил в пандиза.

Умишленият палеж обаче бил оголен с ДНК разбор на ръкав на риза, конфискуван от мястото на престъплението, по който са открити следи от Найденов. Той е махленски и с телефонните разпечатки и показания на очевидци.

Адвокатите на упрекнатите обявиха, че показанията на очевидците звучат като художествена небивалица, тъй като множеството от разпитаните говорели за събития от 2000-2002 година Според част от изказванията съществена цел на групата била да завземе погребалния бизнес в региона.

Самият Димитър Желязков остава в ареста в Турция, като процедурата по изгонването му би трябвало да бъде задействана в период до 30 дни след задържането му.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР