Вчера разбрах за едно назначение в Министерство на икономиката на

...
Вчера разбрах за едно назначение в Министерство на икономиката на
Коментари Харесай

Борисов за назначението на Ивайло Шотев от ПП-ДБ: Прави впечатление реставрацията на децата на ДС

„ Вчера разбрах за едно предопределение в Министерство на стопанската система на заместник-министър и една реституция на децата на някогашната Държавна сигурност - за Ивайло Шотев приказвам, татко му ми е другар, само че когато работех в пожарната, той беше началник на Димитровския комунистически юношески съюз (ДКМС) на Министерство на вътрешните работи. Някои ще кажат, че децата не носят отговорност за родителите си, само че прави усещане - това са на най-висшите етажи на Държавна сигурност хора “.

 

Това съобщи тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка назначението на Ивайло Шотев за зам.-министър на стопанската система. Борисов сподели, че е научил за назначението му от медиите в отговор на въпрос дали то е било в съгласие с партията му.

 

Припомняме: Бащата на Ивайло Шотев е бил основна фигура в тогавашния отдел на Второ основно ръководство на Държавна сигурност (ВГУ-ДС), който е разработвал американската легация и резидентурата на Централно разузнавателно управление на САЩ там през първата половина и средата на 80-те години на предишния век. Според кадровото досие в архива на Комисията по досиетата, Валентин Илиев Шотев стартира кариерата си в структурите на Държавна сигурност на 21.10.1983 година като шпионин в отдел 01 на Второ основно ръководство (ВГУ-ДС), откакто в интервала 1979-1983 година завършва  I-ви факултет ( " Държавна сигурност " ) на Висша специална школа („Георги Димитров"1969-1987 " Г. Димитров " в Симеоново.

 

Журналистите попитаха Борисов  и за друго " дете на Държавна сигурност " - претендента за кмет на София на Политическа партия - Демократична България Васил Терзиев. " Всяка една партия има право да си издига своите претенденти и да ги пази. Но ми прави такова усещане (б.р. - че има реституция на децата на ДС) "

Що се отнася до арестувания за опасността против министър Тагарев, той съобщи, че му се вижда много подозрително и е " пренатягане ". Службите би трябвало да ревизират това, сподели още водачът на ГЕРБ. И напомни, че на съвещанието си през вчерашния ден парламентарната комисия по външна политика е упълномощила на Министерство на външните работи да приказва с посланичката на Украйна във връзка на листата с лица за ликвидиране на уеб страницата " Миротворец ".

 

" Абсолютно е неприемливо там да влизат българи, публицисти, зам.-председател на Народното събрание. Ние всички взехме това решение. Очакваме службите да ни отговорят кой стои зад това ", сподели Борисов. В черния лист се оказа, да вземем за пример, журналистката и евродепутат от Българска социалистическа партия Елена Йончева, зам.-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, журналистката Делислава Дърева, социологът проф. Иво Христов.

" Голямо геройство демонстрираха и Кирил Петков и Христо Иванов - да рискуваме партиите си, с цел да има постоянен кабинет ", съобщи Борисов.

 

Борисов отхвърли концесията за пристанище „ Росенец ” да е подписана по време на неговия кабинет, когато той бе министър председател. „ Грешите. Проверете си ", обърна се към медиите някогашният министър председател. После отново се върна на тематиката и сподели: " Когато Иван Костов подписа за Нефтохим - Бургас, тогава е дадена и концесията, доколкото знам. Тя е основна част от рафинерията. "

 

И продължи с коментар на коментара на президента Румен Радев за прекратяването на въпросната концесия.

 

" Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България като институция е сплотяваща. Той към този момент мъчно прикрива разочарованието си, че има постоянно държавно управление. Някак си му хареса две години и половина еднолично да ръководи ", сподели Бойко Борисов на обичайния се към този момент брифинг в коридорите на Народното събрание.

„ Знаем, че държавното управление не е идеално. Знаем какви вреди нанася това ръководство на всяка една от партиите. Затова даже механизъм или съдружно съглашение не можем да подпишем. Но е неоспорим факт, че обществото се успокоява. Безспоред факт е, че изключително във външнополитически проект работим доста добре. Безспорен факт е, че към този момент ще има постоянен бюджет. Ние знаем какъв брой е мъчно - диаметрално противоположни партии “, добави той.

 

Борисов добави, че имат намерение до Нова година конституционната промяна да е реалност - до тогава да са определени членовете на Висшия правосъден съвет в другите колегии, да има нов избор на основен прокурор.

 

Борисов уточни и какви са другите възможности на това ръководство при нови избори - " Възраждане " да е първа политическа мощ, само че незабавно да изпадне в изолираност.

 

" Да, мъчно е, на всеки от водачите му е мъчно безусловно да удържат партиите си. И локалните избори ще основават в допълнение напрежение ", не скри Борисов.

 

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР