Вчера полицията съобщи за голям брой маскирани хора, които са

...
Вчера полицията съобщи за голям брой маскирани хора, които са
Коментари Харесай

Полицията в Северна Ирландия откри тръбни бомби часове преди посещението на Байдън в Белфаст

Вчера полицията заяви за огромен брой маскирани хора, които са атакували полицейски коли с петролни бомби и други предмети по време на проява в Дери против Споразумението от Разпети петък. Взривните устройства са открити в регион покрай мястото на демонстрацията, споделиха от полицията.

" Откриването на тези устройства е следващото злокобно и тревожно събитие ", уточни в изказване помощник-полицейският шеф Боби Сингълтън.

Байдън се чака да дойде в Белфаст довечера - в внимателен за Северна Ирландия политически миг - за честванията на 25-ата годишнина от мирното съглашение, поставило завършек на траяли 30 години кръвопролития.

Тръбните бомби съставляват спонтанни взривни устройства, употребявани в предишното от милициите в Северна Ирландия. В множеството случаи те са с размер на ръчна граната е съставляват парче тръба, напълнена с експлозиви, написа Българска телеграфна агенция.

Полицията сподели, че интервенцията в региона на гробищния парк към този момент е завършила и нейните чиновници са напуснали мястото.

" Колегите от Отдела за битка с тероризма поемат следствието по случая ", сподели Сингълтън.

Миналия месец английската разследваща работа МИ5 увеличи равнището на евентуална заплаха в Северна Ирландия от " локален тероризъм " на " сериозна заплаха ", което значи, че терористичните офанзиви са доста евентуални. Това деяние няма връзка с отбелязването на годишнината, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР