Вчера на територията на столицата е проведена специализирана операция по

...
Вчера на територията на столицата е проведена специализирана операция по
Коментари Харесай

Арестуваха автокрадци в София с току що отмъкнат Хюндай

Вчера на територията на столицата е извършена профилирана интервенция по противопоставяне на престъпната престъпност. В нея са взели участие чиновници от бранш „ Престъпления свързани с МПС ” и от бранш „ СПО- Кобра ” при Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Задържани са двама престъпно проявени - единият на 42 година с букви П.П и прякор Пери, и С.С. на 39 години.

Двамата са хванати малко след среднощ, при опит да укрият в гаражна клетка на бул. „ Овча купел ” лек автомобил „ Хюндай Санта Фе ”, директно след неговото незаконно лишаване от ж. к. „ Надежда 2 ”.

При задържането им те оказали гневна опозиция, което наложило използването на физическа мощ и помощни средства - белезници.

При последвалите процесуално-следствени дейности в инкриминирания автомобил служителите на реда намерили и иззели устройство за заглушаване на GPS- сигнали, мобилни телефони и ръкавици. В по този начин наречения работен автомобил, с който двамата се придвижвали, са открити ключове за коли, техническо устройство за привеждане на коли в придвижване, устройство за програмиране и „ обучаване ” на имобилайзери, бейзболни шапки.

П.П. е регистриран в полицията за закононарушения, свързани с моторни транспортни средства, а С.С. – за обири. По случая е формирано досъдебно произвеждане. След отчет на събраните материали в Софийската районна прокуратура мъжете са привлечени като обвинени за закононарушение по член 346 от Наказателен кодекс и с прокурорско разпореждане ограниченията са им удължени за 72 часа.

Работа по документиране на цялостната им незаконна активност продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР