Вчера на 82-годишна възраст почина актрисата Ракел Уелч, която стана

...
Вчера на 82-годишна възраст почина актрисата Ракел Уелч, която стана
Коментари Харесай

На 82 години почина актрисата Ракел Уелч

Вчера на 82-годишна възраст умря актрисата Ракел Уелч, която стана известна като секс знак през 60-те години.

Синът на Уелч, Деймън , удостовери, че тя е умряла в сряда в дома си в Лос Анджелис след малко боледуване .

 raquel welch Getty

„ Тя си отиде без страдалчество “, сподели той. „ Много се гордея с това, което тя способства за обществото посредством кариерата си и всичко останало. Най-много се гордея с нейните турнета в Съединени американски щати с Боб Хоуп в края на 60-те и началото на 70-те години. Пропуснахме Коледа с нея три години, до момента в който тя правеше това. Тя сподели, че това е най-трудното нещо. “

Нейната кариера в киното продължава повече от 50 години, като Уелч взе участие в над 30 кино лентата и 50 телевизионни сериала.

Кариерата на Уелч стартира през 60-те години с участия в телевизионни излъчвания като „ The Virginian “, „ McHale's Navy “ и „ Bewitched “. Това проправи пътя ѝ за по-големи функции във „ Фантастично странствуване “ и „ Един милион години пр.н.е. “ , с помощта на които Ракел се трансформира в секс знак.

Кариерата ѝ става още по-успешна през 70-те години, като ролята в „ Тримата мускетари “ от 1973 година ѝ носи Златен глобус през 1974 година за най-хубава актриса във кино комедия или мюзикъл.

Последната ѝ роля във кино лентата беше през 2017 година в комедията „ Как да бъдеш латино ухажор “. А през 1975 година прави запаметяващо се музикално осъществяване на песента " I'm a Woman " дружно с Шер в „ Шоуто на Шер “.

Зад звездния искра Ракел е една работлива самотна майка, чиято кариера на секс бомба ѝ оказва помощ да отгледа своите деца, откакто се разделя с първия си брачен партньор през 1964 година Тя е майка на две деца – сина Деймън Уелч и дъщерята Тани Уелч.

Рожденото ѝ име е Джо-Ракел Техада. Актрисата е от Чикаго, Илинойс, като татко ѝ е боливиец, а майка ѝ – американка.

„ Ракел Уелч беше легенда на екрана по времето, когато латиноамериканците рядко получаваха работа в Холивуд (освен в случай че не беше стереотип) “, сподели филмовият критик и редактор на Entertainment Weekly Йоланда Мачадо. В началото на кариерата си обаче на Ракел се постанова да не обявява произхода си.

„ На 7-годишна възраст знаех, че желая да стана актриса “, сподели Уелч пред People през 2010 година по случай своя 70-годишен празник. „ Родителите ми ме записаха в театрална стратегия. Така човек може да избяга от болката на действителния живот . Винаги съм имала богата фикция. “, спомни си актрисата тогава и добави: „ Имах страховит живот! “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР