Вчера, на 14-ти септември, КНДР оповести, че планира да изстреля

...
Вчера, на 14-ти септември, КНДР оповести, че планира да изстреля
Коментари Харесай

Северна Корея се готви да изстреля ракета в космоса

Вчера, на 14-ти септември, КНДР оповести, че възнамерява да изстреля галактическа ракета според период, който ще бъде одобрен от управлението на страната. Това е изявено публично от Централната телеграфна организация на Корея (ЦТАК), оповестява Новости – космонавтики, базирайки се на РИА НОВОСТИ.

Изстрелването ще бъде осъществено от севернокорейския космодрум Сохе. Предполага се, че стартът на ракетата ще бъде извършен до 10-ти октомври, когато е 70-годишнината от Трудовата партия на Корея.

Напомням на читателите, че през декември 2012 година Северна Корея се причисли към елитния клуб на галактическите страни, откакто ракета “Ънха ” сполучливо изведе сателит “Кванмьонсон-3 ” в орбита. Успехът на Северна Корея пристигна след три провалени опита – през 1998, 2009 и началото на 2012 година. Поне при два от тези опита – през 1998 и 2009 година, севернокорейските медии оповестиха, че стартовете са били сполучливи, без значение от това, че нито един самостоятелен западен източник не съумя да ги удостовери. В края на 2012 година обаче самостоятелни източници потвърдиха, че четвъртият опит за изстрелване на сателит бе сполучлив и най-малко този път Северна Корея не бе излъгала.

Няма подозрение, че и тазгодишното изстрелване ще бъде жигосано от интернационалната общественост. Това е по този начин, тъй като Западът гледа на севернокорейските ракетни изстрелвания като тест за развиване на военната стратегия на страната.

Тоталитарният режим на Северна Корея обаче е решен да продължи развиването на ракетна и сателитна технология. Експерти оповестяват, че след сполучливото изстрелване през 2012 година до ден сегашен са направени редица усъвършенствания на космодрума Сохе и даже е издигната преносима конструкция за издигане на ракетни детайли и превозването им до стартовата кула.

Следете уеб страницата за още вести по тематиката!

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР