Вчера, минути преди началото на победния двубой, се състоя инициатива

...
Вчера, минути преди началото на победния двубой, се състоя инициатива
Коментари Харесай

Феновете на Локо и тези на уругвайския Данубио ще веят еднакви знамена

Вчера, минути преди началото на победния дуел, се състоя самодейност на фенклуб „ Локомотив “ Пловдив и Организация " Трибуна Спортклуб ",свързана с уругвайски футболен клуб „ Данубио “, измежду чиито създатели са българските емигранти, братята Иван, Михаил и Апостол Лазарови. Майка им, Мария Минчева – Лазарова, предлага името „ Данубио “, като през днешния ден клубният стадион носи нейното име. Това написаха от Фенклуб Локомотив Пловдив

Емигриралите в Уругвай семейство Лазарови са родом от Пловдив. Освен с „ Данубио “, членове от същото семейство са свързани и с футболен клуб „ Локомотив “ Пловдив.

Това е най-много в лицето на именития играч и треньор, Иван Лазаров (Червения), който е първи братовчед с създателите на „ Данубио “.
От своя страна, уругвайският клуб, изключително през последните години, неколкократно демонстрира огромно почитание и респект към българските корени на част от своите създатели.
Трогнати от тези жестове на благодарност и с готовност да им отвърне, фенклуб „ Локомотив “ Пловдив и @ОТС приготвиха две идентични флагове. Едното от тях ще се развява на естрада „ Бесика “, а другото ще бъде изпратено като подарък на клуба „ Данубио “ – в символ на благосклонност и привет от града на някои от техните създатели. Към знамето ще бъде прибавен един скъп за клубната история на „ Данубио “ документ.
С двете флагове позираха футболистите от представителния тим на „ Локомотив “ Пловдив, както и наследници на семейство Лазарови от Пловдив.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР