Вчера министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи направи

...
Вчера министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи направи
Коментари Харесай

Костадинов: Османи постави ултиматум на българската държава, не трябва да се подчиняваме

Вчера министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи направи едно извънредно скандално изказване, с което на процедура удостовери всички наши опасения. Думите на Буяр Османи в София бяха: Всички, които споделят, че македонците са българи няма да бъдат допускани в РСМ. Всички без изключение. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската страна ще продължава своята експанзия против нас по всички фронтове , до момента в който ѝ разрешаваме. Това съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в Народното събрание.

" Османи сложи ултиматум на българската страна. Той сподели " всеки един от вас, който споделя, че македонците са българи, няма да бъде допускан в републиката ".

" България не би трябвало никога да се подчинява на този ултиматум , не би трябвало под никакъв метод да се огъва ", съобщи Костадинов.

Костадинов акцентира, че това, за което те са предупреждавали предходната година при гласуването на отпадането на ветото на РСМ , към този момент се случва.

" Това, което казахме, е, че когато вдигнем ветото, с което на процедура се лишавахме от единственото си оръжие, което имаме отбрана на българите и на българския народен интерес в РСМ, оттова ще последва доста сериозна офанзива против нас . Атаката ще бъде в две направления - чисто физическа към българите в Македония, другата ще бъде в безусловно всички други посоки, за които може да се сетите ", акцентира той.

По думите му никой в България не е употребявал език на омразата против РСМ .

" Някой в миналото да е чул опасност към някой от тези хора, някой в миналото да е видял българската страна да упражнява диалект на омразата от страна на публични български представители? Никога до момента, нито един път ", акцентира той.

Костадинов сподели, че македонският ултиматум цели издигането на желязна завеса сред двете страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР