Вчера Microsoft и Adobe публикуваха редовните си обновления по сигурността

...
Вчера Microsoft и Adobe публикуваха редовните си обновления по сигурността
Коментари Харесай

Adobe и Microsoft издадоха месечните си обновления по сигурността

Вчера Microsoft и Adobe разгласиха постоянните си обновления по сигурността за своите артикули. От Редмънд адресират повече от 50 казуса. 20 от тях се дефинират като сериозни и засягат Internet Explorer и Edge. Това значи, че в случай че някой от тези браузъри е желания от вас уеб читател, то налагането на обновленията е наложително.

Особено внимание заслужава CVE-2017-11830. Става дума за проблем в Device Guard. Престъпници могат да експлоатират уязвимостта и да накарат системата да се довери на цифрово неподписан файл. Други проблеми са открити и адресирани в Microsoft Scripting Engine, в ядрото на Windows, в MS Office, Windows Search и други Четири от уязвимостите към този момент са обществено известни, само че не се оповестява за офанзиви с експлойт за тях.

Заедно с Microsoft, Adobe също издадоха своя ноемврийски пакет с обновления. Общо над 80 са кръпките за разнообразни артикули на компанията, сред които Flash Player, Photoshop, Connect, Acrobat and Reader, DNG Converter, InDesign, Digital Editions, Shockwave Player и Experience Manager. Най-много проблеми са адресирани в Acrobat и Reader за Windows и Mac. Разбира се тук участват и решения на проблеми за Flash Player, един от които адресира и Microsoft. Става дума за уязвимости, които могат да бъдат експлоатирани по далечен път. Няма данни някой от проблемите да е бил експлоатиран към този момент.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР