Вчера Мадагаскар отбеляза деня на независимостта си (26 юни). В

...
Вчера Мадагаскар отбеляза деня на независимостта си (26 юни). В
Коментари Харесай

10 любопитни факти за едно от най-нещастните места в света

Вчера Мадагаскар означи деня на независимостта си (26 юни). В тази връзка английският вестник Daily Telegraph разгласява 10 любопитни обстоятелството за островната страна, които може би не знаете.

1. Това е четвъртият по величина остров в света

Мадагаскар е огромен. Площта му е 587 000 кв. км, в случай че би трябвало да сме точни, което го трансформира в четвъртия максимален остров в света. Той е по-голям от Испания, Тайланд, Швеция и Германия.

2. С огромно население

На острова живеят 25.5 милиона души, което го трансформира в по-населена страна от Австралия, Шри Ланда, Холандия, Румъния и Гърция.

3. Мадагаскар е парадайс за феновете на дивата природа



Само 17 страни в света са считани за „ мегаразнообразни “. Всяка има огромен брой разнообразни скотски типове, доста от които не могат да се открият на друго място. Мадагаскар е една от тях. Сред животните, които обичайно се срещат там, са половината от хамелеоните в света и десетки типове лемури.

За разлика от кино лентата „ Мадагаскар “ обаче, няма да откриете тигри, жирафи или хипопотами.

4. Местните използват доста марихуана

Почти една десета от жителите на острова пушат трева, сочат данни на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността. Това е повече, в сравнение с жителите на Холандия. Сред страните, които изправарват Мадагаскар по приложимост на марихуана, са Франция, Австралия, Съединени американски щати и Исландия.

5. Страната неотдавна отстрани смъртното наказване

Последните страни, които отстраниха смъртното наказване, бяха Гвинея през 2016 година, Науру през 2016 година, Конго през 2015 година, Суринам през 2015 година, Фиджи през 2015 година, Мадагаскар през 2012 година, Латвия през 2012 година и Габон през 2010 година

58 страни към момента постановат смъртно наказване, в това число Египет, Зимбабве, Япония, Куба, Китай и Съединени американски щати.

6. Но остава едно от най-нещастните места в света

Според отчета за международното благополучие, Дания е най-щастливото място на земята от 157 страни, следвана от Швейцария, Исландия, Норвегия и Финландия. Мадагаскар е десетата най-нещастна страна в света, съгласно отчета.

Като едно от най-бедните места с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията от 1500 $ (188-о място от 198 страни) и междинна дълготрайност на живота от едвам 65 години, не е изненадващо.

7. Въпреки бедността, на острова се развива първокласен туризъм



Наскоро беше открита първокласна вила на остров Носи Акао, най-големия от петте острова край североизточното крайбрежие на Мадагаскар. Миавана, която е налична единствено с хеликоптер, е център за „ сини сафарита “ с опция да откриете костенурки, китове и делфини.

Мястото предлага благоприятни условия за гмуркане и лов на риба. Освен това вилата разполага с съвременен СПА център. Започвайте да спестявате, тъй като цените на стаите с двойно легло стартират от 3667 евро.

8. Почти няма железопътни релси

Предвид огромните му размери, Мадагаскар има доста малко жп линии - единствено 854 км, в случай че би трябвало да сме точни. Придвижването в страната нормално става със споделено такси.

9. Мадагаскар е бил парадайс за пиратите

Уединеното местонахождение на острова и отсъствието от епохи на европейски сили трансформира Мадагаскар в парадайс за стотици пирати.

Един от тях, капитан Джеймс Мисън, основал анархистка колония (Либертатия) там в края на 17-и век, до момента в който остров Света Мария, на 6 км от източното крайбрежие на Мадагаскар, бил прочут просто като „ острова на пиратите “ на картите по това време.

Безброй бандити, в това число капитан Кид, намерили заслон там, когато не преследвали кораби за откуп. Някои от пиратите са заровени на гробището на острова.

10. Мъжете и дамите носят едни и същи облекла

Ламба е обичайното облекло, носено от островитяните, както от мъжете, по този начин и от дамите. Това е правоъгълна дълга дреха, прилепнала към тялото и се носи в разнообразни дизайни, съгласно другите мотиви.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР