Вчера Лавров заяви, че Съединените щати са организирали коалиция от

...
Вчера Лавров заяви, че Съединените щати са организирали коалиция от
Коментари Харесай

Лавров пак настъпи мотиката и вбеси евреите с обидно изявление за Холокоста

Вчера Лавров съобщи, че Съединените щати са организирали коалиция от европейски страни, с цел да водят война с Русия посредством Украйна и добави, че по този метод Съединени американски щати се опитвали да решат „ съветския въпрос “. Лавров съпостави това с проекта на Адолф Хитлер за съставяне на коалиция за „ окончателното решение на еврейския въпрос “.

Заради това недомислие съветският дипломат в Канада е бил извикан в тамошното външно министерство да даде пояснение. Съединени американски щати от своя страна дефинираха изказването като неприлично и обидно.

 

Президентът на Европейския еврейски конгрес (EJC) Ариел Музикант прикани съветския външен министър Сергей Лавров да се извини и да отдръпна думите си, които били опит да се изкриви историята.

 

„ Ние сме шокирани и потресени от това срамно съпоставяне на дейностите на обединението от демократични страни и нацисткото гонене с убийството на шест милиона евреи по време на Холокоста, направено от министър Лавров “, сподели Ариел Музикант.

„ Това е деформиране на паметта за Холокоста и ние призоваваме министър Лавров недвусмислено да се извини и да отдръпна тези мнения “, добави той.

Репликата на Лавров е поредна в антисемитските му изяви през последната година. През май той съобщи в изявление, че еврейският генезис на украинския президент Володимир Зеленски не значи, че в страната няма нацисти и изясни, че и Адолф Хитлер е бил с еврейска кръв.

 

Последва скандал в Израел, при който съветският дипломат беше извикан в израелското външно министерство за уточнения. Израелският външен министър Яир Лапид изиска опрощение. Руското външно министерство в отговор назова изказванията на Лапид „ антиисторически “ и упрекна Израел в поддръжка на „ неонацисткия режим в Киев “.

Руският президент Владимир Путин бе заставен да се извини в диалог с тогавашния израелския министър председател. От кабинета на премиера оповестиха, че са приели извинението на съветския президент, само че от съветска страна нямаше повече мнения.

 

Преди десетина дни бе оповестено, че премията „ Генезис “, известна като „ еврейският Нобел “, бе връчена на еврейски организации, подпомагащи Украйна във войната за отбрана от Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР