Вчера кметът на Варна Благомир Коцев хвърли обвинение срещу местен

...
Вчера кметът на Варна Благомир Коцев хвърли обвинение срещу местен
Коментари Харесай

Фирма инвеститор опроверга кмета на Варна за обвинението, че „загражда“ Езиковата гимназия

Вчера кметът на Варна Благомир Коцев хвърли обвиняване против локален шеф и компания вложител за градеж в двора на гимназията му. Той ги упрекна „ заграждат “ двора на Първа езикова гимназия. От сдружението обаче побързаха да го опровергаят. По думите им те имат позволение освен от общината, само че и подписан контракт с гимназията.

SafeNews разгласява позицията им без редакторска интервенция:

Във връзка с изказванията на Община Варна през днешния ден в медиите и обществените мрежи излагаме следната информация от Дружеството – вложител.

Строителните действия, които се правят в частен аграрен парцел находящ се в гр. Варна, ул. „ Подвис “ 29, граничещ с парцела на Първа Езикова Гимназия са утвърдени и позволени от Община Варна

Сградата, която ще бъде издигната в парцела, в най-близката си част, се намира на над 3 метра от границата на парцела на Първа Езикова Гимназия. Сключено е съглашение с учебното заведение, което разрешава да бъде краткотрайно сложена ограда в парцела на гимназията до построяването на непрекъсната такава, за обезпечаване сигурността на всички преминаващи.

Дружеството вложител има сделка с Първа Езикова Гимназия да възвърне в първичен или по-добър тип за сметка на вложителя,

под контрола на учебното управление, всички вреди, които са нанесени върху парцела на учебното заведение в резултат от изкопните и строителните действия, както и за спомагателното създаване на баскетболен корт в двора на учебното заведение.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР