Вчера и днес се проведоха консултации със всички седем партии,

...
Вчера и днес се проведоха консултации със всички седем партии,
Коментари Харесай

Кой какво поиска след консултациите при президента? ОБЗОР

Вчера и през днешния ден се организираха съвещания със всички седем партии, които влязоха в Народното събрание. Пред политическите обединения, с които се срещна през днешния ден, Румен Радев изрази вяра, че ще се постави завършек на изборния маратон.

Кой какво изиска след срещата с Румен Радев?

От „ Демократична България” желаеха корекции в съдружното съглашение с „ Продължаваме промяната”, с цел да не се допусне партийна феодализация на министерствата. Според тях има риск направените от двете служебни държавни управления кадрови промени в специфичните служби да доведат до напрежение в новото държавно управление, стана ясно след консултациите при президента Румен Радев.

От „ Възраждане” възразиха против възможното въвеждане на зелен документ за достъп до Народното събрание и попитаха за какво в Здравното министерство се влиза без подобен документ. „ Има подобен народ” демонстрираха диалогичност и увериха президента, че са подготвени на взаимни отстъпки в името на ново ръководство, което да доразгради модела ГЕРБ- Движение за права и свободи. Пред политическите обединения, с които се срещна през днешния ден, Румен Радев изрази вяра, че ще се постави завършек на изборния маратон.

Сектор „ Сигурност” е извънредно значимо звено на страната и там би трябвало да има баланс, съобщи Атанас Атанасов от „ Демократична България” на срещата при президента, като засегна и промяната на шефовете на специфичните служби, направени от двата служебни кабинета.

Атанасов сподели още, че в диалозите с „ Продължаваме промяната” са поискали и корекции в съдружното съглашение.

Пред президента от „ Възраждане” обявиха изрично, че ще работят за анулация на зелените документи.

От „ Има подобен народ” увериха президента, че ще бъдат диалогични и предвидими в диалозите за съдружно ръководство. Любомир Каримански сподели, че във взаимоотношенията им с съдружните сътрудници ще ползват обединен стандарт.

Има Такъв Народ към този момент потвърди себе си като част от смяната, счита президентът

Президентът изрази вяра новото ръководство на страната да се опълчи на произвола, незнанието и арогантността и да работи за секване на злоупотребите с власт, които са станали повсеместни през последното десетилетие. Румен Радев сподели още, че се надява скоро да няма нови парламентарни избори.
Свързани вести Президентът към Има Такъв Народ: Доказахте, че сте част от смяната ВИДЕО Втори ден съвещания при президента - срещи с Има Такъв Народ, Демократична България и „ Възраждане ” ВИДЕО Изненада от Демократична България за обединението, извикаха на незабавна среща Петков и Василев "Продължаваме смяната " след срещата с президента ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР